Мис Земен Рай Бирсен със страхотни снимки
в Ботаническата градина

Първата наградена с фотосесия участничка в конкурса на Dir.BG "Мис Земен рай" за месец декември е Бирсен Мустафова. Тя е на 20 години от град София.

Красавицата беше и една от финалистките в конкурса на Dir.Bg за Най-красива абитуриентка през 2008-ма година. Любимата природна забележителност на Бирсен в България е Каменна сватба.

Бирсен позира на фона на прекрасни и редки видове растения, събрани в Ботаническата градина на БАН.

Ботаническата градина наследява основаната преди 100 години Царска ботаническа градина, която се е намирала в центъра на София и е била известна с богатите си колекции от скални и алпийски растения. Тя разполага с колекционен фонд от около 4500 вида висши растения което представлява над 1% от световното разнообразие.

Мис Земен Рай Бирсен със страхотни снимки в Ботаническата градина Мис Земен Рай Бирсен със страхотни снимки в Ботаническата градина

Бирсен беше заснета от фотографите Георги Божиков и Борис Бишков от Hammer Studio - партньор на Dir.BG в конкурса.

Борис Бишков се занимава професионално с фотография от двадесет години. Автор е на няколко самостоятелни изложби, които предизвикват интереса на публика и критика с оригиналния подход при използване на основния компонент във фотографията - светлината. Работил е за едни от водещите фотостудия в София и е един от най-добрите лектори в България по теми, разкриващи някои от най-интересните тайни на фотографията.

Във фотосесията се включи и Ивомир Пешев - един от най-нашумелите млади БГ фотографи, автор на някои от най-атрактивните фотосесии и корици на престижни модни списания, рекламни фотосесии и фешън календари, за които е работил с най-добрите модели, стилисти и дизайнери.

Сред наградите, които e завоювал Ивомир, е и първа награда в изданието на конкурса на световно известното списание за фотография „Photo” в категория „Мода” с кадър от сесия за списание “Rouge” с модел Ваня Билева – Ivet Fashion.

Мис Земен Рай Бирсен със страхотни снимки в Ботаническата градина Мис Земен Рай Бирсен със страхотни снимки в Ботаническата градина

Бирсен позира с романтични и секси тоалети на дизайнера Евгени Петков, който наскоро отново успя да грабне вниманието. След като уникалната му сватбена еко-рокля предизвика истински фурор в Женева, Базел и Хон Конг, той създаде три фешън инсталации, представени в ЦУМ в рамките на събитието Fashion Celebrity.

Както сватбеният, така и шаферските тоалети са създадени изцяло от еко вълна, коприна и памук.

Изложбата ще може да бъде видяна в продължение на един месец, като за кулминация е предвиден и търг, на който ще бъде продадена култовата рокля.

Гримът е дело на Лилия Караколева - Магазини за парфюмерия и козметика U&Me в Студентски град. За прическата на Бирсен - атрактивна плитка, в салон Мода Натали (жк. Мотописта, ул. Рикардо Вакарини 3) фризьорката Натали е инспирирана от природата и модернизира българските народни традиции.

Мис Земен Рай Бирсен със страхотни снимки в Ботаническата градина

От април месец отново стартира набирането на участнички за конкурса. Всички, които искат да се включат, могат да изпращат свои снимки на e-mail krasiva_bulgaria@dir.bg през м. март.

Dir.Bg с партньорството на Hammer Studio провежда конкурса Мис Земен Рай, който има за цел да покаже някои от най-красивите български лица, както и да популяризира българските природни забележителности и да стимулира туризма в пределите на България.

Всеки месец в конкурса Мис Земен Рай бива избирана красива българка, с която ще бъде заснета професионална фотосесия на фона на изключителна българска природна забележителност.

В края на 2010 от най-добрите снимки ще бъде издаден календар.