Най-вдъхновяващата форма за бельо - предизвикателство на конкурса Triumph Inspiration Award 2010

Triumph Inspiration Awards 2010Световният дизайнерски конкурс – Triumph Inspiration Award 2010 – ще се проведе за трета поредна година, за да открие най-вдъхновяващия дизайн за бельо.

Талантливите български студенти по мода за втори път ще имат възможност да се включат в конкурса заедно с връстниците си от цял свят.

След състезанието на национално ниво в общо 29 страни победителите се класират директно за световния финал, който тази година ще се проведе в Лондон, по време на седмицата на модата през септември.

Като посланник на креативността и творческия дух „Триумф” отправя към всички студенти предизвикателството да разработят мострен модел бельо, който да отговаря на тазгодишната тема на конкурса – Shape Sensations”. “Shape” или „Формата” е от фундаментално значение за световния лидер в производството на бельо „Триумф”, тъй като основната функция на бельото е да дооформя контурите на човешкото тяло, като подчертава съвършенствата и коригира недостатъците.

„Същността на нашия бизнес е оформянето на тялото чрез бельото така, че да изпъкне най-доброто във всяка жена, подчертавайки нейната неповторимост. За нас е вълнуващо да видим кои аспекти на формата вълнуват младите творци по света.”, споделя Сюзън Маккена, бранд мениджър на „Триумф”. Затова и студентите тази година ще трябва да експериментират със собственото си усещане за пропорции и силуети, като предложат своята индивидуална, креативна визия за перфектното бельо, което моделира сензационно фигурата и едновременно с това е истинско удоволствие за сетивата.

Triumph Inspiration Awards 2010

Членовете на престижното международно жури, както на журито във всяка от страните-участнички ще се ръководят от следните критерии: иновативност и креативност при интерпретацията на зададената тема, индивидуалност и уникалност, концепция, естетика, качество на дизайна и реализацията, както и самото представяне.

Тази година за първи път участниците в конкурса ще имат възможност да използват бельо от една част – боди, вместо само бельо от горна и долна част.

Моделът, удостоен с първа награда на световния финал, ще се адаптира от дизайнерите на “Триумф” и ще бъде производведен в лимитирана серия, която ще се продава в избрани магазини на “Триумф” по цял свят. Световният финалист ще получи и награда от 15 000 евро, а за класираните на второ и трето място автори на дизайнерски проекти са предвидени съответно по 10 000 и 5 000 евро.

Наградите за българските финалисти са не по-малко атрактивни. Победителят в националния конкурс ще представи страната ни на световния финал в Лондон, като разходите ще се поемат изцяло от “Триумф”. Той ще получи и възможност за шестседмичен стаж в списание “ELLE”, медиен партньор на българското издание на конкурса.

Класираният на второ място ще пътува за Лондон по време на седмицата на модата през месец юни, като разходите ще се поемат от Perwoll (Henkel) и ще има възможност за четириседмичен стаж в списание “ELLE”.

Наградата за класирания на трето място е двуседмичен стаж в списание “ELLE”.

Triumph Inspiration Awards 2010Тази година България се включва за втори път международния конкурс. В конкурса са поканени да участват студенти по моден дизайн от Националната Художествена Академия и Нов Български Университет.

Комисия от професионалисти – преподаватели от НХА, НБУ, представител на “Триумф Интернационал” и медийните партньори, ще избере участниците в националния финал чрез предварителна селекция въз основа на предадени скици и концепции. Определената квота е по 10 представители от двете учебни заведения.

Всички заявления за участие заедно със скиците, описанието на дизайнерската концепция и CV трябва да бъдат предадени в офиса на “Триумф Интернационал” до 22 март 2010г.

Националният финал ще се проведе в София в средата на месец май.

 

Снимки:

  1. Победителят за България в конкурса Triumph Inspiration Award 2009 – Искрен Лозанов и неговият модел „Ден и нощ”, вдъхновен от Пикасо.

  2. Моделите на участниците в българския финал на конкурса Triumph Inspiration Award 2009.

  3. Победителят в световния финал на конкурса Triumph Inspiration Award 2009 – Джеймс Нолан и произведението му „Одета и Одилия”.


Фото: © Triumph


Четете повече във Fashion Lifestyle Magazine