Мис България 2009 Антония Петрова замина за конкурса “Мис Свят” 2009

В началото на годината, с пищна церемония на сцената на Рейнбоу Плаза, Антония Петрова бе избрана за най-красива българка за 2009 г.

Зрителите на НТВ имаха възможност да се насладят на церемонията по коронясването, както и да се запознаят с каузата, на която се посвети призьорката, а именно опазване на дивите животни.

Мис България 2009 Антония Петрова замина за конкурса Мис Свят 2009Мис България 2009 Антония Петрова замина за конкурса Мис Свят 2009

Антония е на 25 г. от град Перник. Говори свободно английски и руски и има две висши образования в областта на международните икономически отношения.

На 12 декември Антония ще има възможност да покаже своя интелект и пленителен чар в най-големия световен конкурс за красота „Мис Свят” 09.

Тази година световната централа е избрала домакин на събитието да бъде един от най-луксозните градове в Южна Африка, Йоханесбург. 112 красавици от цял свят ще омагьосат публиката в пищна феерия от цветове и музика, излъчвана директно по националните телевизии на държавите участнички. В три кръга те ще демонстрират своите таланти, национални одежди и официални тоалети, изработени от най-добрите дизайнери в страните им. По време на цялостния им престой, в продължение на 1 месец, дамите ще се срещат с множество медии, ще посещават различни обществени организации, културни институции и домове. Те ще демонстрират многообразието на своите култури и ще запознаят журито с благотворителните каузи, на които са се посветили.

Г-ца Петрова заминава на 06.11.2009 г. за Лондон, където ще вземе участие на приведстваща вечеря, организирана от централата на "Мис Свят" и където в продължение на няколко дни ще се провеждат първите репетиции за конкурса. На финала синеоката хубавица ще краси сцената на световния конкурс с тоалети на модна къща "Астела".

Мис България 2010