Вечер на суетата в Русе

"Всичко, което преживях по-късно, вече се бе случило някога в Русчук"
Елиас Канети, "Спасеният език"

Вечер на суетата в РусеВечер на суетата - така организаторите нарекоха финала на конкурса за дизайнери на мъжки костюми "Костюмът за мъжа на XXI век", който ще се състои на 19 октомври 2009 г. от 18:30 часа в Доходното здание в Русе.

Три изкуства - театър, музика и мода ще бъдат в центъра на прожекторите. Дизайнерите ще представят изработени по техни проекти модели на мъжки костюми, с които ще дефилират артисти от русенския Драматичен театър "Сава Огнянов". Дизайнерите, които нямат възможност да изработят своите модели ще могат да се представят само със скици. Целта на конкурса е да се даде възможност за изява на дизайнерите на мъжки костюми и да се популяризират имената на хората, без които създаването на мода е невъзможно.

Публиката ще има възможност да се наслади и на изпълнения на флейта и китара от възпитаници от НУИ "проф. В. Стоянов". Специално участие във вечерта ще вземат музикантите от The Unique Voices & Soprano и квартет "Хипнотик".

Водещи на събитието ще бъдат Любо Нейков и Десислава Огнянова. Жури с международно участие от България, Италия, Швеция, Германия, Гърция и Австрия ще излъчи победителя, който ще има възможност да посети модно изложение в Милано или една седмица да се запознае с работата в италианска фабрика (по избор). Участниците ще получат и награди от спонсорите на конкурса - Евро Старс ООД, хотел Cosmopolitan, Rousse Winery, PFAFF, Office 1 Superstore, Русе прес, Masterbird.com. Конкурсът се организира под патронажа на Областния управител и кмета на Община Русе и с медийната подкрепа на вестник Утро, РТВЦ-Русе, кабелна телевизия Делта, Fashion.bg, Moda.bg, Fashion Lifestyle Magazine, радио Темпо и Ruseinfo.net. Организатор на конкурса е ателие за мъжки костюми Richmart by Top Men.

Добромир Драганов е дизайнерът на "Костюма за мъжа на XXI век"