С церемония в Парк хотел Москва “Национално Българско Дружество по Естетична хирургия и Естетична медицина отпразнува 16- годишния си рожден ден!

На 24 април 2009 г. Парк Хотел Москва отвори врати за пресконференция по повод 16 години от създаването на Национално Българско Дружество по Естетична хирургия и Естетична медицина и 15 години Медицински център “Естетична хирургия, Естетична медицина”.

Д-р Миладинова откри пресконференцията, разказвайки за дружеството. НБДЕХЕМ е равноправен член на Съюза на медицинските дружества в България от 1993 година. В него членуват над 70 лекари, които имат отношение към разкрасяването на хората, обединени в специалността, съответстваща на дружеството. То придобива международен авторитет, което става повод по света да се заговори за Българска школа по естетична хирургия. След това думата бе дадена на Председателя на Дружеството и Национален консултант по специалността - д-р Николай Сердев. ”Той е специалист, който създава много открития в козметичната хирургия. “Има разлика между естетична и пластична хирургия” - каза д-р Сердев.

В Медицински център “Естетична хирургия, Естетична медицина” се извършват най-съвременните операции, манипулации и процедури в козметичната хирургия: безкръвните и без разрези „Лифтинг – шевове на д-р Сердев“, които са известни на всички ни.”

“Обичам да създавам красота и да виждам радостта в очите на пациентите” - заяви още д-р Сердев. За времето, през което съществува Дружеството има множество успехи. Превръща специалността ”Козметична (естетична) хирургия” в “Академична специалност”. Специалисти от цял свят идват да се учат от българския си колега. Интересът от страна на лекари и пациенти е изключително голям и поради това доста от операциите се излъчват на живо по Интернет. Благодарение на своите усилия, НБДЕХЕМ извоюва престижа да има Международна Университетска школа за обучение в България към центъра за продължаващо обучение на НБУ. Това наистина е едно световно постижение за авторитета на медицината в България.

Като член на Международната Академия по козметична хирургия, Дружеството провежда три Световни конгреса – през 1999 г., 2003 г. и през 2007г. във Варна, на които присъстват едни от най-елитните специалисти в света.

След пресконференцията, гостите бяха поканени в ресторант “Панорама”, за да отпразнуват 16 годишния рожден ден на Дружеството. По традиция бяха приети нови членове, които са се доказали в естетичната медицина.

С тази чест бяха удостоени д-р Живка Винарова - ръководител департамент „Медико биологични науки” и д-р Мария Джорова - председател на Сдружението на българските стоматолози. След церемонията д-р Сердев изненада гостите с най-новия “хит” на своята клиника - студен лазер за корекция на белези, бръчки и други дефекти по кожата. За пореден път д-р Николай Сердев доказа своя професионализъм в тази област.

Определено имаше какво да научим. Остава само да пожелаем на Националното дружество по Естетична хирургия и Естетична медицина и разбира се, на д-р Сердев и неговия екип да продължават да покоряват върхове!

Снимка © Виолета Медарова / Fashion.bg