Без черни рокли на полуфинала на Мис България 2009

Нито една черна официална рокля няма да дефилира на полуфинала на "Мис България 2009", който ще се проведе на 7-ми март и ще бъде излъчен по НТВ на 8-ми от 16 ч.

Без черни рокли на полуфинала на Мис България 2009Носителката на Златна игла за 2008 и официален дизайнер на конкурса Аля Милушева за Астела Ателие използва цялата пищност и магия на цветовете в роклите, които ще облекат участничките в най-престижното събитие, свързано с модата и красотата у нас. 5 серии тоалети, вдъхновени от свежестта и динамиката на пролетната природа ще дефилират на сцената. Впечатлена от свежото излъчване на момичетата, критерии за чийто подбор бяха естественост, ефектна визия и нежна прелест, Аля представя рокли в сериите "Топъл Дъжд" - в която сребро и синьо се преливат в коприна с мокър ефект, създаващи усещането, че роклята сякаш се стича по тялото и "Морско Дъно" - в която в шеметен танц се впускат зелено, тюркоаз и синьо. Жълто, бледолилаво и зелен лимон са цветовете в серията "Сияние". Неочакваното, но много сполучливо съчетание от злато и червена керемида е запазено за серията "Пламъци", а в драматичната "Стихии" за надмощие се борят тъмно лилаво и дълбоко синьо. Ефектен елемент и много пролетно настроение внасят и мотивите на цветя, които изглеждат като ръчно рисувани или пък са бродирани върху плата, като се търси ефектът на картина или гоблен. Силно подчертаните ръчно изработени елементи придават на роклите ореол като на произведения на изкуството.

Тоалетите са създадени за модерни момичета - освободени, ефирни, но винаги в крак с тенденциите на сезона. Вместо дълбоките деколтета, неоставящи почти нищо на въображението, Аля залага на нежно разголените рамене, красивите голи гърбове и цепки. В крак с тенденциите дизайнерката експлоатира и високата талия, която е особено подходяща за официални случаи и придава елегантна издълженост на силуета, напомняща за аристократичните балове в стил "Война и мир". На подиума на "Мис България" ще видим и пачки - характерните за балерините рокли от бюстие и силно разкроена къса пола. Материите традиционно са безупречни. Сатенът, който напомня блясъка на славните години на Холивуд, е успешно конкуриран от благородните шифон и органза, тафта и шантунг. Органзата често оформя фини къдрички или ситни волани, които в момента царстват сред детайлите. Красивите, ръчно работени дантели, които са запазена марка на Astella Atelier, също не са пренебрегнати и дават усещане за нежност и свежест.

Без черни рокли на полуфинала на Мис България 2009

Специално за пресконференцията на Мис България 2009, Аля Милушева показа щендера с избраните рокли, които ще блестят на сцената на конкурса. "Дрехата на закачалка не е нищо специално, тя придобива своята сила едва когато се появи на сцената, облечена от подходящото момиче. Момичето и роклята буквално трябва да "се познаят", за да се случи магията и тоалетът да придобие живот" - казва тя. Много звезден блясък и красота във финалното дефиле на конкурса ще подкрепят мотото на дизайнерката с богат опит в създаването на сценични тоалети, което й е и голяма страст.

Снимка: Astella Atelier