Моловете отварят в началото на февруари

От 4 февруари ще отворят магазините в моловете. Това е решено на работно съвещание на премиера Бойко Борисов с членовете на Националния оперативен щаб и министри. Ще заработят всички магазини, но не и заведенията и детските кътове.

Заради ограничителните мерки секторът за търговия на дребно е загубил стотици милиони левове. Българската Ритейл Асоциация (БРА) изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев, министъра на финансите Кирил Ананиев и министъра на икономиката Лъчезар Борисов, с което апелират за "спасяване от фалит на сектор търговия".

"Между 10 и 15% от търговците на дребно у нас вече фалираха", коментира Рая Попова, генерален секретар на БРА. "Ако продължаваме така, ще има още много фалити. От данъкоплатци, съвсем скоро всички ще станем посетители на бюрата по труда".

Моловете отварят в началото на февруари

Сектор търговия на дребно осигурява прехраната на близо 300 000 души в страната.

В България има над 30 мола, като най-големите са в София и Варна. Любопитен е факта, че търговските площи в петте най-големи търговски центрове в страната са повече от 300 хил. кв. м.

Сайтът Fairchart.bg е изготвил класация на големите молове в страната с разнообразие от магазини, заведения за хранене и места за забавление. Можете да гласувате за любимия си мол в класацията на Fairchart.bg

Fairchart.bg е социално отговорна и независима платформа, предоставяща рейтинг на популярните фирми и брандове в България. Те са организирани в класации, разделени по сфери на дейност и класирани спрямо най-големите си конкуренти, според множество от мнения на реални потребители. Целта е да се събере обратна връзка от клиентите, чрез тяхната оценка по 5 ключови критерия от 1 до 10. С благодарност за отделено време, сайтът прави дарение на деца с увреждания за всеки техен глас и нова регистрация.