Мис България 2020 е 21-годишната Венцислава Тафкова

Снощи се проведе финалът на конкурса за красота Мис България 2020 в столичната зала „Рейнбоу Плаза“. Носителка на титлата Мис България 2020 стана 21 годишната красавица Венцислава Тафкова от Асеновград. Тя ще представи страната ни на световния финал "Мис Планет" през 2021 година.

Венцислава е на 21 години, висока е 175 см. Тя учи задочно туризъм в НБУ, танцувала е професионално модерен балет, но голямата й страст е модата, с която се занимава повече от 10 години. Зад гърба си тя има няколко спечелени конкурса за красота, много ревюта и рекламни договори с модни брандове.

Мис България 2020

Мис България 2020

Мис България 2020

Вице Мис България стана 18-годишната Михаела Дамянова от Шумен. Красавицата е дългогодишна мажоретка. Обича танците и спорта.

Джулиана Бутакова от Пазарджик спечели титлата Мис България Глоуб 2020. 22-годишната Джулиана е завършила интериорен дизайн в Хьонефос, Норвегия и говори английски, норвежки и френски език. Студентка е втора година, специалност Медии и журналистика в УНСС. Нейната страст е футболът и може би затова е футболен съдия.

Втора подгласничка стана пловдивчанката - Симона Хорозова на 20 години. Екзотичната красавица от Пловдив учи бизнес администрация в Кьолн и владее английски и немски език. Обожава да спортува и го прави от малка.

За трета подгласничка бе избрана Цветелина Маркова от Варна. 19-годишната красавица впечатли журито с грация и харизма. От 6 години, Цвети се занимава професионално с мода.  

Победителката и подгласничките получиха карти от Фитнес Пулс. Всички участнички получиха специални подаръци от Мерц Специал, от Профейс, бански Перфект, вино от „Стек и вино“. Гости на конкурса бяха много личности от българския хайлайф. Спонсори и Рекламодатели избраха своите рекламни лица.

Мис България 2020

Мис България 2020

Мис България 2020

Красивите претендентки за титлата традиционно застанаха зад значима социална кауза и обявиха своята съпричастност към най-важната тема в последната година: Битката с Корона вируса и превенцията му. Конкурсът се проведе при строги мерки за спазване на противоепидемичните правила, както и задължителната дистанция, ограничен брой публика с предпазни маски.

Иновативните решения на режисьора Мартин Желев и хореографията на Сабин Асенов за поредна година приковаха вниманието на публиката от самото начало на конкурса.

Водещ на събитието беше харизматичния водещ Теодор Тодоров-Тео.

Взривяващото начало –„COVID-19 тур на надеждата“ - визуални картини, денс-хореография, тематичен стайлинг с маски на Бутик Резерве пресъздават актуалната пандемична ситуация в света, но с надеждата, че скоро животът ще продължи с нова сила.

Във втория тур, частничките се представиха  по бански костюми ПЕРФЕКТ „Перфект ленджъри“ , а финалното дефиле с бални рокли, бе поверено на дизайнерката Мирена Чакърова- модна къща Мира вижън.

Гост изпълнители на конкурса бяха – чаровната Биляна Лазарова - певица, инфлуенсър и модел, Владислав Славов - Организатор на турнетата ВЕЧНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЕСНИ, певец и продуцент, както и нашумелият певец от Доминиканската република Джей Керли, който е и носител на 4-то място на престижния конкурс Men Universe 2016 година.

Журито с председател Йордан Папазов съставено от модни специалисти, певци и спонсори определи Топ 10 най-добре представили се от участнички. Те отговориха на въпроси, тематично свързани с актуални социални, екологични теми, и разбира се – преодоляването на Ковид пандемията.