Тайната на Кортни Кардашиян за хубаво тяло

Сестрата на Ким Кардашиян изглежда невероятно след раждането на трите си деца. От предаването „Keeping up with the Kardashians“ става ясно, че спазва строга диета и тренировъчен режим. 41-годишната звезда се е доверила на органичната храна, която внимателно подбира и фитнес треньора си.

Диетата на Кортни
Риалити звездата прилага органична кето диета, която не включва млечни продукти. Дори и деца ѝ Пенелъпи, Мейсън и Рейн следват нейния режим. В сайта си е публикувала, че яде авокадо, пълнозърнеста каша, добавки с колаген и много ябълков оцет, за който се смята, че ускорява метаболизма и топенето на мазнини. Понякога консумира органични десерти като пудинг със семена от матча. Ако похапва пица или пие газирани напитки, означава че има специален повод. Пред E!News е споделила, че преди се е отпускала само по празници, но скоро разбрала, че това не влияе добре на психиката ѝ. Любимите ѝ забранени храни са пица и сладолед. В сайта си Poosh е написала, че хапва по нещо сладко по два пъти на ден – след обяд и вечеря. Тя смята, че е редно човек да се поглези понякога.

Семейство Кардашиян е известно с любовта си към диетичните шейкове, но те трябва да се използват внимателно, защото имат и негативни последици. Кортни съветва да се избягват храни като захар, плодове, алкохол, рафинирано брашно и сол.

Тренировката на Кортни Кардашиян
Тя е вманиачена на тема фитнес и се опитва да посещава залата шест пъти седмично. В интервю за E!News е споделила, че сутрешните тренировки са задължителни и  „Когато имаш три деца е трудно да тренираш редовно. Затова си направих план, в който да включа редовните упражнения и сега се чувствам много по-добре“. Тя смесва кардио и силови тренировки, подготвени от треньорката Аманда Лий. Лий казва пред списание Elle, че упражненията на Кардашиян са от вида HIIT и са предимно насочени към тонизиране, стягане и изгарянето на мазнини. В сериите са включени и клекове.

Едни от любимите ѝ упражнения са скачанията върху предмет, което всъщност е качване чрез скок върху стабилен предмет като табуретка или кашон. По този начин се работи едновременно за мускулите на корема и краката. 

„Застанете в изправено положение с леко разтворени крака. Клекнете и скочете върху предмета. Опитайте се да избутате тялото си чрез петите“, казва Кардашиян. Опитва се да прави това упражнение 3 серии по 10 пъти. Когато е на почивка и не е у дома, продължава да поддържа форма чрез други упражнения като бягане или каране на колело сред природата.

Пред Popsugar е споделила, че безмлечната диета ѝ се отразява добре както на фигурата, така и на кожата.

В момента феновете ѝ се чудят дали ще се събере отново с бившия си съпруг Скот Дисик, който постоянно прекратява и започва връзката си със София Ричи, а тя се е разделила с дългогодишния си приятел Йонес Бенджима. Въпреки раздялата, Кортни не спира да публикува провокативни снимки и не се срамува да показва тялото си.