Български модел влезе в рекордите на Гинес с участие в най-голямото модно дефиле

* Габриела Великова вече е наричана от някои български медии "Момичето на "Гинес""

Моделът Габриела Великова, която е Мис Русе 2017, влезе в рекордите на "Гинес". Заедно с още над 420 момичета и момчета тя беше единствената българка, избрана да участва в най-голямото модно дефиле, което се проведе през февруари в зала в испанската столица Мадрид. Предишният подобен рекорд е с около 380 участници.

Габриела Великова влезе в рекордите на Гинес

"Имах огромната чест да бъда част от едно модно събитие, което успя да бие рекорда за най-много модели, участвали в едно фешън шоу - над 420 модела. Не бях виждала толкова много хора на едно място. Беше тежко, но си заслужаваше. Бях поканена по време на обучението ми в Испания. На моето дефиле бях с националния трибагреник като горд представител на нашата нация", разказва Габриела.

Габриела Великова влезе в рекордите на Гинес

Участниците в експеримента са разпредели по групи, чакат за опашки, а репетициите са дълги и изтощителни - над 12 часа. За участието в рекорда Габриела получава сертификат.

След завръщането си от Мадрид, Великова се прибира в родния си град Русе. Здрава е и не се безпокои от коронавируса. „Учa диcтaнциoннo oт вкъщи, тaзи гoдинa ми прeдcтoи диплoмирaнe. Зaвършвaм „Лoгиcтикa” във Вaрнeнcкия икoнoмичecки унивeрcитeт, a cлeд тoвa oбмиcлям мaгиcтрaтурa в Coфия”, cпoдeля зa бъдeщитe cи плaнoвe Гaбриeлa.

В момента родната красавица участва в онлайн конкурса за красота Best International Photo Model. Можете да я подкрепите като кликнете на снимката и я харесате.

Габриела Великова Best International Photo Model