Участнички от пет континента се състезаваха за Мисис Grandma Universe 2020 и Мисис Баба 2020

 

На 21.01.2020 г. – по традиция на Бабинден, се състоя 11-тото издание на конкурса „Мисис Баба“. Успоредно с него се проведе и единственият в света международен конкурс за баби Mrs. Grandma Universe и Mrs. Classic Universe.

Над 200 кандидатки от цялата страна заявиха желание да участват в състезанието. Целта на този конкурс е да даде пример за съвременна дама с внуци – красива, поддържана, работеща, щастлива и радваща се на живота, любяща майка и баба, със самочувствие и лично пространство.

Мисис баба 2020

До финала на „Мисис Баба” журито допусна 6 кандидатки. Участие в надпреварата Grandma Universe 2020 взеха представителки от 5 континента. Отново се наблюдаваше засилено присъствие на азиатки. Това не е случайно, тъй като няколко поредни години короната отива на този континент. Символичен домакин на конкурса бе Мисис Баба 2019 Стефи Стаменова, която едновремeнно с това беше и участник в Grandma Universe като представител на България. Стефи живее в Пловдив и организира туристическа обиколка и национална вечер в родния си град. Домакин на националната вечер бе небезизвестното пловдивско заведение – „Дядо Либен”. Стаменова завоюва титлата Grandma Balkans 2020.

Мисис баба 2020

Мисис баба 2020Като водеща на събитието се изяви тв журналиската Нели Пандилова, която грееше в сребрист тоалет с кристали от Bridal Fashion.

Участничките получиха подаръци от Refan – с екстракт от роза, бижута Velmar, мед Курдов – един продукт със 100 годишна история и подаръци от Skin professional dead sea cosmetics.

По традиция най-интересен бе втори тур, в който участничките показаха своя талант.

Журито в състав: носителките на титлата „Мисис Баба“ Ваня Георгиева, Даниела Цветанова, Капка Амзина, Анета Паскалева, Ваня Ламбева, Ваня Гергова, бизнесдамите Анелия Петкова, Димитрина Курдова, Изабел Хореро, Светлана Исаева и Деан Курдов, избра следните победителки:

Мисис Баба България 2020 стана Силвия Домозетска – от Благоевград на 51 години, журналист – радио и тв водещ, майка на две две деца и с една внучка на 4 години. Зодия Овен. Девиз – „Превръщай всички дефекти в ефект“.

Мисис баба 2020 I –Людмила Заркова

Мисис баба 2020 II – Марина Стоянова

Мисис баба 2020 III – Мая Стоилова

Мисис баба 2020 IV Силвия Василева

Мисис баба 2020

За първи път журито учреди и специален приз – Grand prix Grandma Talent Bulgaria, който бе връчен на Смиляна Захариева – жената с най-силен глас на планетата, вписан в рекордите на Гинес. Зодия Лъв, майка на две деца, баба на близначета.

Mrs. Classic Universe 2020 стана Су Джунг Ким – Корея, на 50 години със син на 21 и дъщеря на 18. Хобито й е музиката.

Мисис баба 2020

Grandma Universe 2020 Светлана Гитерман – Естония е 48 години, баба на един внук. Хобито й е фитнес и разходки сред природата.

Снимки: Иван Веселинов и Теодор Атанасов – качество, дизайн и точност!