“Златна игла 2008” за отличници

* Най-ценната модна награда в България ще бъде връчена на стилна церемония

Най-значимите постижения в българската мода ще бъдат отличени с наградата “Златна игла 2008” на бляскава церемония в “Шератон София хотел Балкан”. Стилното събитие ще се проведе на 29 ноември 2008 г. За първи път връчването на приза се организира съвместно от Академията за мода с председатели Донка Ганева и проф. Любомир Стойков, и програма “Произведено в България” в лицето на Адриана Цанева и Олга Ускова.

36-членно жури, съставено от представители на водещите български медии, вече определи новите носители на високия приз чрез електронно гласуване. Отличниците в българската мода ще представят на гала-спектакъла “Златна игла 2008” колекция, изработена специално за церемонията.

Резултатите от вота на българските модни и лайфстайл журналисти е категоричен: горда притежателка на ценната статуетка в категорията “Дизайнер на годината” е Аля Милушева. Журналистическото жури присъди две награди в категорията “Модна къща на годината” – на “Маркам” и “Етере”. Мони Франсес за втори път взе високото отличие за модна фотография, а Джулия Ангелова – за моден грим. Милка Александрова – Бучи пребори конкуренцията в категорията “Бижута (аксесоари)”, Биляна и Петър Пелови – “Бипоне” получиха “Златна игла” в категорията “Най-добър млад дизайнер”, а Виргиния Здравкова - в категорията “Моден спектакъл” за колекция “Лаваца”. Наградата за цялостен принос единодушно беше присъдена на Светла Димитрова – “Ариес уникат”, а студио “Паола Апси” получи специалната награда на програма “Произведено в България”.

По време на церемонията свои колекции ще покажат и специалните гости “Триумф”, “Nicowa“, Миро”, “Гизиа”, “Велмар”, кожените облекла на дизайнер Василиос Йоанидис.

Предложение на “Миро”Специална подкрепа за провеждане на събитието оказват “Нашата красива България”, “Софсток”, “СИС Индустрис”, хотелски комплекс “Империа”, “ИНА Трейдинг”, “Етап”.

Снимки:

  1. Наградата “Златна игла” на Академията за мода.

Фото: Тодор Василев

  1. Предложение на “Триумф”, есен-зима 2008-2009

Фото: © Архив “Триумф”

  1. Предложение на “Nicowa”, есен-зима 2008-2009

Фото: © Архив “Nicowa”

  1. Предложение на “Миро”.

Фото: © Архив “Миро”

  1. Предложение на “Гизиа”, еден-зима 2008-2009

Фото: © Архив “Гизиа”

Източник: Fashion Lifestyle Magazine

Предложение на “Гизиа”, еден-зима 2008-2009