Италия ще раздава Модните награди на Зеления килим

Луксозните италиански модни къщи вече ще се съревновават и за приза „най-зелена марка“. Италианската Национална камара за мода обединява сили с консултантската къща „Eco-Age“, за да даде начало на Green Carpet Fashion Awards или Модните награди на Зеления килим, които ще се провеждат ежегодно в култовата миланска опера „Ла Скала“.

Утвърдени модни къщи като Fendi, Giorgio Armani, Gucci, Prada, Valentino ще се състезават с нови марки по време на първата церемония по раздаването на отличията, която ще се проведе на 24 септември тази година, съобщиха от камарата.

Италия ще раздава Модните награди на Зеления килим

Според Ливия Фърт, основателката на „Eco-Age“ и съпруга на холивудския актьор Колин Фърт, италианските традиции в модата са основата, с която пазарът в страната да спомогне за разпространението на зелената мода. От своя страна италианският министър на икономическото развитие Карло Календа заяви, че стимулирането на „зелената“ мода ще поддържа актуалността на италианския моден сектор в свят на скъпи марки и производство на дрехи за масовия пазар.

Сред звездите, които са почитатели на тенденцията за екологични тоалети са актрисата от сериала „Игра на тронове“ Софи Търнър, супермоделът Лили Кол, британската актриса Ема Уотсън и ирландският актьор Майкъл Фасбендър.

БГНЕС