Французойка е новата Miss Universe

Французойката Ирис Митенер победи в конкурса за красота „Мис Вселена”, който завърши тази сутрин в Манила, програмиран така, че да съвпадне с неделния вечерен „прайм тайм” в САЩ.

24-годишната победителка от е град Лил и следва „хирургическа стоматология”. През 2016 година тя печели конкурса „Мис Франция”, а през 2015 стана „Мис Нор-Па дьо Кале”.

Французойка е новата Miss Universe

Ирис е запалена по екстремни спортове, пътешествия и кулинария. Тя е втората французойка, която печели „Мис Вселена” след Лорен Кристиян Мартел, победила пред 1953 година. Митерен изпревари кандидатките от Хаити и Колумбия.

В третия тур, при отговор на въпрос за мигрантската криза в Европа, госпожица Митенер се обяви за отваряне на границите, защото така човек може да пътува и да научи повече за съседите си.

В „Мис Вселена” може да се състезават неомъжени жени без деца на възраст от 18 до 26 години, които не са се снимали без дрехи.

Конкурсът е създаден в САЩ през 1952 година. Тази година в него участваха 86 момичета. Той се провежда в столицата на държавата, чиято представителка е била „кралица на красотата” при предишното му издание.

„Мис Вселена” се конкурира с британския конкурс „Мис Свят”.

БГНЕС