International Top Model of the World - състезание за модели

Едно от най-грандиозните състезания за модели идва и в Румъния! 'International Top Model of the World' (Международен топ модел на света) е престижно международно състезание, в което модели (Мис и Мистър) от целия свят ще се състезават за титлата 'Най-добър международен модел в света'. Състезанието ще се състои от 22 до 31 Август, където модели от Румъния, САЩ, Индия, Армения, България, Украйна, Естония, Филипините, ЮАР, Намибия, Ангола, Бразилия, Етиопия, Нигерия, Великобритания, Пуерто Рико, Доминиканската република, Чехия и много други държави ще се състезават за престижната титла.

International Top Model of the World - състезание за модели

Организаторите избраха за събитието да се състои в термалния спа град на Байле Херкулане, разположен в местността Карас Северин, датираща от 153г. сл.хр. Състезание от подобен ранг за първи път се организира в Румъния. Байле Херкулане бе избран специално поради множеството исторически атракции в местността и заради качеството на въздуха (въздух наситен с отрицателни йони, подобно на тези при надморска височина от 2000м).

International Top Model of the World - състезание за модели

През тези десет дни, моделите ще вземат участие във фешън шоу, тренировки по дефилиране, фотосесии, интервюта и много други активности, целящи да окуражат обмяна на опит между моделите от различните кътчета на света, а също така и да промотират национални забележителности като историческия градски център Херкулане, Дунавските долини, статуята на Десебал, Железните порти и Тимисоара. Модното състезание 'International Top Model of the World' е организирано от Робърт Казан.Това е вторият път, в който конкурсът се провежда, като миналогодишният се състоя в Бенидорм - Коста Бланка, Испания. Робърт Казан - организатор, споделя : "След миналогодишният успех, който конкурсът пожъна, реших да пренеса тази работеща формула и в Румъния. Целта на състезанието е обмен на опит и преживяване между моделите от различните държави, да научат нови неща и щателно да ги подготвим, да пожънат изключителни успехи в тази индустрия.Ще организираме всекидневни тренировки на моделите, ще ги обучим кои са най-перфектните пози за фотосесии и ще провеждаме групови тренировки в Училището по Фитнес - което ще се погрижи за физическата подготовка на моделите".

International Top Model of the World - състезание за модели

Състезанието ще се проведе в партньoрство с Афродита Резорт и Спа 4* Херкулане, като този хотел ще е и мястото на престой и почивка за международните модели по време на състезанието. Лаура Патру - Маркетинг Мениджър на хотели Барколукс: "За нас е удоволствие да бъдем партньори на толкова грандиозно събитие.Ще се погрижим моделите да си прекарат прекрасно по време на престоя им, предлагайки им достъп до безграничен брой услуги и, надяваме се, едно незабравимо прекарване. Нашите главни готвачи вече са подготвили специални менюта за моделите, създадени да задоволят и най-малката потребност." Финалната гала вечер, в която победителите ще бъдат обявени (Мис и Мистър International top model of the world 2016) ще се състои на 30 август 2016 (вторник).

International Top Model of the World - състезание за модели

Победителите ще получат статуетка, лента и титлата 'Top International Model of the World'. Програмата ще се води на два езика : румънски и български. Голямата изненада на събитието ще бъде присъствието на нашия специален гост Нино Мас от Филипините, който ще бъде и ко-водещ на престижното събитие. Нино Мас е добре познат в света на модните състезания, с над 10 от тях присъстващи в портфолиото му, на които той е бил водещ или ко-водещ. Други титли, които също могат да бъдат завоювани са : Мис/Мистър най-добра походка, Мис/Мистър най-добро тяло и Мис/Мистър най-фотогеничен модел. Журито ще се състои от влиятелни личности в модната среда и моделската индустрия, както в Румъния така и в чужбина.Покана за участие в оценяващата комисия е получил официално и г-н Атанас Лазаров, лицензиант на Мистър България. Повече информация може Да бъде видяна в официалния сайт на състезанието: www.topinternationalmodel.com

International Top Model of the World - състезание за модели