IWOSTIN – сериозна заявка на пазара за медицинска козметика в България

Полската фирма Непентес пуска медицинска козметика на българския пазар
IWOSTIN – сериозна заявка на пазара за медицинска козметика в БългарияПолската компания Непентес направи сериозна заявка към българския пазар за медицинска козметика. Във „водната” обстановка на басейн „Атама”, Кемпински хотел Зографски, компанията представи пред журналисти и дерматолози серията продукти за чувствителна кожа Iwostin (Ивостин).

Дерматологът доктор Гриша Матеев говори за проблемите на чувствителната кожа и подходящите за нея грижи. Той посочи данни от скорошно изследване в Канада, според които 56% от жените страдат от проблемите на чувствителната кожа, 24% са имали реакция от козметични продукти, 46.4% от жените с чувствителна кожа имат и суха кожа, а 46.3% са посещавали дерматолог. Симптомите на чувствителната кожа се проявяват под формата на зачервяване, парене, сърбеж и нетолерантност към голяма част от хигиенните продукти и локалната козметика. Причините могат да бъдат както вътрешни, така и външни фактори - замърсената околна среда и температурните промени. Поради специфичните си нужди, чувствителната кожа трябва да бъде третирана само с продукти, специално разработени за нея, които не причиняват дразнене.

Мачей Сконечни, Медицински директор на Непентес, разкри подробности за продуктовата линия Iwostin, която е достъпна в България от пролетта на 2008г. Тя включва термална вода Iwostin, кубче за миене, хипоалергичен гел за миене, овлажняващо тоалетно мляко, почистващо-успокояващ лосион, полумазен крем и нощен крем с витамини C и Е. Тези витамини се съдържат и в интензивно овлажняващите кремове за дехидратирана кожа, които са обогатени и с олио от макадамиа и UVA и UVB филтри. Гелът за очи съдържа комплекс Eyeliss ®, чист кофеин и алантоин. Той намалява отоците и изсветлява сенките под очите.

Водещите на събитието Таня и Калина от „Следобед с TV7” споделиха колко голяма е отговорността да се грижим за чувствителната кожа и станаха първите жени в България, тествали Iwostin.

Всички продукти с марката Iwostin са разработени със съдействието на специалисти в областта на дерматологията, козметологията и биотехнологията. Много от тях са патентовани като най-нови постижения в сферата на дермокозметиката. Продуктите се препоръчват от Българското дерматологично дружество и са достъпни единствено в аптеките.