Първата Международна конференция по TOC (Теория на ограниченията) в България се проведе в Правец

Първата в България Международна конференция по TOC (Теория на ограниченията) се проведе на 8 и 9 юни 2016 в RIU PRAVETS RESORT, Правец. Организатори бяха международната сертифицираща организация TOCICO и Ричмарт - най-модерната фабрика за мъжки костюми по поръчка.

Лектори в конференцията бяха сертифицирани TOC консултанти от Европа и САЩ: Одед Коен - Международен директор на TOC Strategic Solutions, Christoph Lenhartz - Магистър, JONAH, представител на TOCICO, утвърден консултант, част от борда на директорите и бивш председател на TOCICO, Jelena Fedurko - Интернационален директор на ТОС стратегически решения, Nerius Jasinavicius - Основател и партньор на "ТОС SPENDIMAI", Kathy Austin - главен стратег във "Focused Profit Strategies LLC", намиращ се в Атланта Джорджия, Америка, член на управителния съвет TOCICO, Thomas Muetzel - старши мениджър по управлението на проекти в Lufthansa.

The First International TOC Conference in Bulgaria was held by TOCICO
Christoph Lenhartz, Jelena Fedurko, Oded Cohen, Kathy Austin, Деан Манев - Търговски директор на Men's Fashion Cluster

Пред повече от 100 мениджъри от български фирми те представиха Теорията на ограниченията и как с нейна помощ може значително да се подобри състоянието на хората, фирмите и държавата.

Thomas Mutzel обясни как чрез "Теория на Ограниченията" подобрява процеса по подготовката за излитане на самолетите и увеличава печалбата с 25%. Сподели как техническата поддръжка на компанията Lufthansa драстично подобрява ефективността си чрез приложението на ТОС „Мениджмънт на критичната верига”. В този процес ТОС и Lean методите са използвани в комбинация, за да създадат мощно решение.

The First International TOC Conference in Bulgaria was held by TOCICO

Лекцията на Nerius Jasinaicius беше за внедряване на ТОС в действаща компания, която е повишила продажбите си с 20% при 100% спазване на сроковете в рамките на 3-месечен консултантски проект.

Мартин Йорданов, собственик на Ричмарт, съорганизатор на конференцията, сподели своята страст към Теорията на ограниченията и как чрез нея той подобрява процесите в своята компания, която е единствената в България до сега, консултирана по Теорията на ограниченията. Той разказа за проекта Richmart Vintage за подкрепа на българските танци и популяризирането им в световен мащаб, който е създаден на принципите на Теорията на ограниченията.

Association to support small and medium businesses – UNITED BUSINESS CLUBS
Мартин Йорданов подарява сако по поръчка на Веселин Халачев от Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес - ОБЕДИНЕНИ БИЗНЕС КЛУБОВЕ

The First International TOC Conference in Bulgaria was held by TOCICO
RIU Pravets Resort