Richmart Vintage на фолклорния фестивал "Верея" в Чикаго

На 24 и 25 април се проведе петият пореден Фолклорен фестивал "Верея" в Чикаго, който събра под мотото "Фолклорът е магия" над 30 състава и над 500 изпълнители от САЩ и Канада и се превърна в истински събор на българското народно творчество в Америка.

На фестивала присъства Деан Mанев, директор на Men's Fashion Cluster и съорганизатор на кампаниите на Richmart Vintage в подкрепа на българските фолклорни танци и българската индустрия.

Richmart Vintage на фолклорния фестивал Верея в Чикаго

Фестивалът „Верея“ в Чикаго се провежда от 2011 г. от Фолклорен клуб „Верея“. На първото издание се събират 4 състава и стотина участници, които на всяко следващо издание стават все повече. Този събор популяризира по невероятен начин нашия фолклор, като събира на едно място български певчески и танцови ансамбли от различни градове, щати и страни в Северна Америка.

„101 каба гайди“ дойдоха от Ню Йорк, магията на гласовете – от „Българските гласове“ от Сиатъл, „Гласовете на Малка България“ от Чикаго, „Млади български гласове“ от Ню Йорк… Впечатлени от красивата атмосфера и масовост на фестивала, някои го сравниха със събора в Копривщица.

Richmart Vintage на фолклорния фестивал Верея в Чикаго

Подробности за фестивала