Google представя Дигитален гараж – безплатна онлайн платформа за обучения

Google обяви старта на програмата „Дигитален гараж“ за България, нова онлайн платформа, която предлага безплатни обучения за всеки, от ученици до предприемачи. Обученията, които засягат дигиталния маркетинг и развиване на бизнеса онлайн, са достъпни на digitalengarazh.withgoogle.com

Google представя Дигитален гараж – безплатна онлайн платформа за обучения

Липсата на дигитални умения е едно от най-големите предизвикателства за Европейския съюз и Централна Европа в частност. За да успеят в новата дигитална ера, страните трябва да стимулират местното предприемачество и да развиват дигиталните умения, и по този начин да помагат на отделните хора и предприемачите да използват пълния потенциал на интернет инструментите и да бъдат успешни в онлайн пространството.

Според Европейската комисия почти половината от населението в ЕС (47%) не разполага с адекватни дигитални умения, докато в близкото бъдеще 90% от работните места ще изискват някакво ниво на дигитални компетенции. Европейската комисия прогнозира, че 825 000 работни места ще останат незаети до 2020 г. заради липсата на такива умения.

Това е особено важно за България, тъй като според Индекса за дигитална икономика и общество (DESI) страната заема предпоследно място в ЕС по отношение на дела от хора с базови дигитални умения (31% срещу средно 55% за ЕС) . Освен това 40% от българите нямат никакви дигитални знания. Ниското ниво на цифрови умения на човешкия капитал е една от причините, поради които българските предприемачи изостават в прилагането на цифровите технологии, например в областта на електронната търговия.

Платформата Дигитален гараж е one-stop shop, където потребителите могат да се възползват от безплатни уроци за всичко – от това как се изгражда присъствие онлайн, до маркетинг в социалните медии или използване на възможностите на мобилните телефони за привличане на повече клиенти, както и много повече. Потребителите могат да избират темите, за които искат да научат повече или да завършат целия онлайн курс и да получат сертификат от Google и IAB Europe. Онлайн курса се състои от 89 урока, разделени в 23 теми. Всяка тема включва няколко видеоклипа, в които експерти и предприемачи споделят своя опит как се използват дигиталните умения за развиване на бизнес онлайн.

Всички компании, както и хора, заинтересовани да разширят своите дигитални познания, могат да се запишат безплатно за онлайн курсовете, достъпни чрез платформата.

Ето и пълният списък с теми:
1. Възможностите онлайн
2. Първите Ви стъпки за успех онлайн
3. Изградете присъствието си в мрежата
4. Свържете се чрез електронната поща
5. Първи стъпки с търсенето
6. Получете видимост чрез търсенето
7. Накарайте търсенето да работи за Вас
8. Нека Ви забележат чрез реклами в мрежата за търсене
9. Подобряване на кампаниите Ви в мрежата за търсене
10. Първи стъпки с анализирането на данни
11. Намерете успеха с анализирането на данни
12. Бъдете видими локално
13. Помогнете на хората в околността да Ви намират онлайн
14. Бъдете видими чрез социалните медии
15. Задълбочено запознаване със социалните медии
16. Открийте мобилните възможности
17. Накарайте мобилната мрежа да работи за Вас
18. Рекламирайте на други уебсайтове
19. Задълбочено запознаване с дисплейното рекламиране
20. Разширете дейността си в международен план
21. Възползвайте се максимално от видеоклиповете
22. Изградете онлайн магазина си
23. Продавайте повече онлайн