People's Choice Awards 2015: Победители


Наградите Изборът на публиката (People's Choice Awards) се връчват ежегодно за постижения в областта на популярната култура (кино, телевизия и музика) в САЩ, като победителите се определят изцяло чрез гласуване на публиката.

Тазгодишната церемония по награждаването се проведе снощи (7 януари 2015), а сред отличените са:

- Робърт Дауни Джуниър и Дженифър Лорънс бяха отличени за най-добри филмови актьори. Звездата от "Железния човек" Робърт Дауни Джуниър спечели както наградата за Любим филмов актьор, така и за Любим драматичен актьор. Дженифър Лорънс пък бе отличена за Любима филмова актриса и Любима актриса в ешкън филм.


People's Choice Awards: ПобедителиPeople's Choice Awards: Победители


- Като любимо ТВ шоу бе отличен сериалът "Теория за големия взрив" (The Big Bang Theory).

- От музикалната сцена Ед Шийрън и Тейлър Суифт станаха съответно Любим изпълнител и Любима изпълнителка. Ед победи Фарел Уилямс, Джон Леджънд, Блейк Шелтън и Сам Смит, а Тейлър Суифт надмина Бионсе, Иги Азалия, Кейти Пери и Сиа.


People's Choice Awards: ПобедителиPeople's Choice Awards: Победители


- Наградата за любима група отиде при "Маруун 5" (Maroon 5).

- За дебют бяха отличени "Файв Секъндс ъф Съмър" (5 Seconds of Summer).

- Най-добрият филм според публиката е "Господарката на злото" (Maleficent) с участието и режисурата на Анджелина Джоли.

- Любим екшън стана "Дивергенти" (Divergent), а Шейлийн Удли и Тео Джеймс станаха Любимо филмово дуо.

- В категория комедия най-добрият филм е "Внедрени в час 2" (22 Jump Street), а любимци на публиката са Адам Сандлър и Мелиса Макартни. "Искам да благодаря на феновете, че излизат и си купуват билети за кино и ми позволяват да правя това, което обичам. Благодаря ви за работата. Без вас щях да съм безработна. Ще остана колкото поискате", каза Мелиса Макартни.


People's Choice Awards: ПобедителиPeople's Choice Awards: Победители


- От филмите на малкия екран любим на публиката за пореден път е "Теория за големия взрив" (The Big Bang Theory), който победи "Игра на тронове" (Game of Thrones), "Имало едно време" (Once Upon a Time) и "Живите мъртви" (The Walking Dead). "Теория за големия взрив" получи наградата и за най-добра комедия на кабелна телевизия, а една от актрисите в главната роля Кейли Куоко-Суитинг отново е любимка на публиката. Любимец тази година е Крис Колфър от "Клуб Веселие" (Glee).

- Любимият драматичен сериал е "Анатомията на Грей", която отвя конкуренцията и главните и актьори Патрик Демпси и Елън Помпео станаха Любими драматични актьори на публиката.


Наградите Изборът на публиката дават официалния старт на сезона на наградите в Холивуд. При тях победителите се определят от публиката, а не от критици или журналисти, както е при Оскарите, Златните глобуси и наградите Грами.

Златните глобуси, които са признание за музика и телевизия, ще бъдат връчени в неделя 11 януари 2015, а номинациите за Оскар ще бъдат обявени на 15 януари. На 8 февруари ще бъдат раздадени наградите Грами, а Оскарите - на 22 февруари.


Източник: БГНЕС
Снимки:
1. Дженифър Лорънс
2. Робърт Дауни Джуниър
3. Тейлър Суифт
4. Ед Шийрън
5. Мелика Макарти
6. Адам Сандлър
ЕПА/БГНЕС