4-годишната Сидни - най-младата модна дизайнерка в света


Вече е официално! J. Crew (американската компания за търговия на дребно с различни марки мъжки, дамски и детски облекла и аксесоари, с повече от 300 магазина в САЩ и сайт за онлайн поръчки) сключи сделка с 4-годишната Сидни Кайсър от Милфорд, Охайо, тя да им помогне за създаването на нова линия дрехи за деца.


4-годишната Сидни - най-младата модна дизайнерка в света4-годишната Сидни - най-младата модна дизайнерка в света


"Fashion by Mayhem" ще излезе на пазара през лятото на 2015 година и вярвам, че ще покаже силата на детското въображение в действие, когато получава подкрепа и окуражаване от любящи родители.

"Mayhem" е прякорът (nickname) на Сидни, която се занимава с дизайн понякога и по 10 часа на ден, което я прави много щастлива, защото тя се наслаждава на творческия процес по създаване на моделите, които прави. Сидни използва ножици, хартия, шевна машина и различни лентички. Тя създава модели за себе си и за въображаемата си сестричка - в ролята: манекенът Макенза.


4-годишната Сидни - най-младата модна дизайнерка в света


4-годишната Сидни - най-младата модна дизайнерка в света

Сидни създава свои оригинални дизайни, както и реплики на тоалети, с които звездите са блесвали на червения килим.


4-годишната Сидни - най-младата модна дизайнерка в света

А откъде J. Crew са научили за Сидни? Всичко започнало, когато майката на Сидни - Анджи - стартирала свой блог по-рано тази година, носещ името "Fashion by Mayhem". Анджи и преди това публикувала снимки от работата на Сидни в своя профил в Инстаграм, който вече има над 400 000 последователи.

През февруари, главният дизайнер на J. Crew - Джена Лион - заявила сериозен интерес към съвместна работа с малката дизайнерка. През изминалата седмица, семейство Кайсър летяха до Ню Йорк, където Сидни работи с екипа на J. Crew по моделите за колекция Лято 2015.

"Е, Сидни не е излязла от утробата ми с малки ножички и опаковъчна хартия, започвайки веднага да работи и създавайки всички модели сама. Определено има рокли, с които съм и помагала повече, но винаги тя е източникът на креативност", каза Анджи като коментар за работата на дъщеря си.


4-годишната Сидни - най-младата модна дизайнерка в света


"Това, което Сидни прави, по някакъв начин обединява различните видове занаяти и изкуства, с които и ние сме се занимавали като деца", коментира Джо Зей, главен редактор на "Yahoo Style".


Ето как се случва всичко:

* Нека и ние да подкрепяме талантите на нашите деца и да ги поощряваме да творят и да изразяват себе си! Това би бил най-хубавият подарък!


Снимки: instagram.com