2015 - годината на Зелената дървена овца


Както помните, в предишната ни статия по темата за китайския хороскоп - 2014 - годината на Дървения Кон - разгледахме по-подробно дървовидната структура на китайския календар и това как се определят елемента и животното на съответната година.

2015 - годината на Зелената дървена овцаТа, по същата тази система, 2015 е годината на Женската Дървена Овца, която ще настъпи на 19 февруари 2015 и ще продължи до 7 февруари 2016.

И тъй като дървото (дърветата) се свързва със зеления цвят в системата на Петте елемента, 2015 се приема и за годината на Зелената Овца.

Овцата (понякога наричана и Овен или Козел), която се намира на осма позиция (осем е късметлийско число според китайските вярвания) в подредбата на животните от китайския зодиак, е символ на солидарността, хармонията и спокойствието.

Хората родени в година на Овцата са учтиви, щедри, сантиментални, с добри обноски и богато въображение, решителни, артистични, лоялни, с добър вкус и висок морал. Отличават се и със забележителна издръжливост, желязна воля и предприемчив дух. Не са импулсивни - винаги анализират нещата внимателно. Сред по-негативните им черти са, че понякога са песимисти, често са тревожни, не гледат нещата в дългосрочна перспектива и трудно се задействат (само след внимателен анализ). В междуличностните отношения, тъй като са нежни и благородни, са харесвани от другите.

Щастливите им цифри са 3, 4 и 9, цветята - карамфил, иглика и градинска теменужка, а цветовете - зелено, червено и лилаво.

2015 - годината на Зелената дървена овца
Характерите на родените под знака на Овцата се различават и по часа на раждане:
- родените до обяд са пасивни, консервативни и им липсва независимост;
- родените след обяд са раздразнителни и нестабилни като темперамент;
- родените през нощта също са консервативни - не са създадени да бъдат пионери в някаква област, но са добри служители.

Хората родени в годината на Овцата имат нужда от силни и верни хора в живота си и затова родените под знака на Коня, Змията, Дракона, Маймуната или Петела могат да са им отлични спътници.


Сред известните личности родени под знака на Овцата са: Марк Твен, Мохамед Али, Барбара Уолтърс, Никол Кидман, Кейт Хъдсън, Джулия Робъртс, Катрин Деньов, Кристина Ричи, Евита Перон, Хедър Милс, Дженифър Лав Хюит, Катрин Хепбърн, Памела Андерсън, Симон дьо Бовоар и Упи Голдбърг.


2015, като година на Овцата, обещава много по-благоприятни времена в сравнение с предходната - както политически, така и икономически ситуацията в света започва да се стабилизира.


Тази 32-а година в цикъла от 60, се представя алегорично като "преход към лятото" - т.е период на просперитет и благополучие. Казва се, че "творческата страна на Дървената Овца и нейната прилежност и усърдие в работата осигуряват просперитет".


2015 - годината на Зелената дървена овца
Годината е подходяща да се съсредоточим върху създаването на прекрасна обстановка у дома. Овцата съотвества на Рака в западния хороскоп - знакът на дома, семейството и корените.


По отношение на кариерата - годината е добра да си изясним дали искаме да останем в настоящото си поприще или да си потърсим ново.


По отношение на обичта - по принцип и създаването на стойностни приятелства и откриването на подходящия партньор са важни, но през 2015 може да е по-добре да се фокусираме върху грижата за съществуващите си отношения, вместо да търсим нови.


* Желаем ви прекрасна и хармонична 2015!