2014 - годината на Дървения Кон


Според Китайския зодиак, 2014 е годината на Коня. Тя ще настъпи на 31 януари 2014 и ще продължи до 18 февруари 2015.

2014 - годината на Дървения КонНаричана е още годината на Зеления Кон или на Дървения Кон. Това е така, защото китайският календар е с дървовидна структура и е свързан със системата на Петте елемента - дърво, огън, метал, земя и вода.

В тази структура има 10 стебла и 12 клона. Стеблата носят имената Ин/Ян + Елемент, като последователността е: Ян Дърво, Ин Дърво, Ян Огън, Ин Огън, Ян Земя, Ин Земя, Ян Метал, Ин Метал, Ян Вода, Ин Вода.

Клоните носят имена на животни, като последователността е: Плъх, Бик, Тигър, Заек, Дракон, Змия, Кон, Овца, Маймуна, Петел, Куче, Прасе.

Стеблата и клоните се използват, за да образуват цикъл от 60 години, започващи с година на Дървения Плъх и завършващи с година на Водното Прасе. Един пълен цикъл е бил изпълнен от 1924 до 1983 година.

2014 е годината на Мъжкия Дървен Кон - 31-та в цикъла от 60 години. Тъй като Дървото се свързва с дърветата и зеления цвят в системата на Петте елемента, 2014 се приема още за годината на Зеления Кон.


2014 - годината на Дървения КонКонят е едно от любимите животни на китайците, тъй като символизира пътуванията, съревнованията и победите, затова в Китай го свързват с постигането на бърз успех.

Родените в годината на Коня обичат да се съревновават и държат на своята свобода и лидерство. Те са социални и любовчии. Конят символизира висок ранг, изключителна благородност и лидерство.

Конят прави непрестанни усилия, за да се развива и да става все по-добър. Той е енергичен, ярък, с топло сърце, интелигентен и способен.

Силни страни
Хората, родени в годината на Коня са много комуникативни и винаги искат да бъдат в центъра на събитията. Въпреки, че понякога говорят твърде много, те са весели, проницателни, талантливи, земни, много интуитивни и упорити. Обичат забавленията и големите тълпи. Имат широк кръг приятели, дейни са на работното си място и отказват да се примирят с неуспехите, продължавайки да полагат усилия.

Слабости
Не понасят строгите граници. Обикновено са нетърпеливи и любопитни за нови неща, извън ежедневната им рутина. Те са независими и рядко се вслушват в съвети. Провалът може да ги направи песимисти. Обикновено са много издръжливи, но с пиперлив характер. Доста са разточителни, тъй като не са добри в сферата на финансовите въпроси. Много от родените в годината на Коня се стремят към попадане сред елита на обществото и значимо израстване в кариерата. Имат склонност да се включват в много неща едновременно и често не успяват да завършат собствените си проекти навреме.

Най-добре биха си паснали с представители на Тигър, Овца, Куче, а най-неблагоприятните съчетания са с Плъх, Бик, Заек.

Известни личности родени в годината на Коня: Шопен, Рембранд, сър Исак Нютон, Елла Фицджералд, Арета Франклин, Барбара Стрейзънд, Синди Крауфорд, Дензъл Уошингтън, Харисън Форд, Джеки Чан, Джон Траволта, Опра Уинфри, Аштън Къчър, Кейти Хоумс и други.


2014 - годината на Дървения КонКонят е бързо животно - следователно нещата, които ще се случват през 2014 - добри или лоши - ще настъпват много бързо.

Отнася се и за любовните връзки. Ако не сте обвързани можете да увеличите социалните си контакти през тази година. Конят ще ви помага да сте активни и да откриете страхотни приятелства. Ако сте влюбени, периодът е подходящ да изградите по-дълбока връзка.

Годината е прекрасна за пътувания - и колкото по-далеч и по по-неотъпкани пътеки, толкова по-добре. Енергийните нива са високи и усилията се възнаграждават.


*Желаем ви творческа, вълнуваща и прекрасна 2014!