БГ Модна икона 2014

* Новите победители в класацията на Академията за мода са от шоубизнеса, спорта и журналистиката

Лилия Людмилова

Алисия, Валерия Велева, Велизар Соколов - Заки, Григор Димитров и Мария Силвестър - това са най-елегантните българи за 2014 година в конкурса "БГ модна икона" на Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков.


БГ Модна икона 2014: Победители


Новите носители на приза "БГ модна икона" за 2014 г. бяха избрани след онлайн гласуване и от експертна комисия на Академията за мода, включваща 40 водещи модни и лайфстайл журналисти. Основните критерии за избор на най-елегантните българи са: изискан вкус, модерен стил, безупречна култура и професионален успех.


БГ Модна икона 2014: Победители


По повод класацията на най-елегантните българи проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, сподели: "От година на година нашият конкурс все по-убедително показва, че стилът и визуалната култура на българите търпят еволюция, макар и противоречива. Най-новите победители в класацията "БГ модна икона" са от шоубизнеса, спорта и журналистиката. Това е несъмнен знак, че представителите на тези сфери трябва да си дават сметка за голямото влияние - в т.ч. и естетическо, което оказват върху обществото и оттук - да бъдат още по-взискателни към своето публично поведение и външността си. Като ги поздравявам най-сърдечно, желая им нови, още по-големи професионални и житейски успехи!"


БГ Модна икона 2014: Победители


Церемонията по връчването на наградите и гала-спектакълът с модни дефилета ще се състоят на 10 декември (сряда) във Витоша Парк Хотел в 12.00 часа. По традиция непосредствено преди официалната церемония ще бъдат показани и най-новите колекции на: VHK Fashion с дизайнер Веселка Крачунова, българската марка очила KWIAT, галерия-бутик RoRa с дизайнер Росица Рангелова, RICHMART, Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова, "Агресор" с дизайнер Марияна Папаличева и модели на Стоян Радичев.


БГ Модна икона 2014: Победители


Високият приз за елегантност и стил "БГ модна икона" се връчва за шеста поредна година. Сред досегашните носители на това високо отличие са Диана Любенова, Цветелина Бориславова, Юлияна Дончева, Димитър Бербатов и Миро за 2009 г.; Гала, Владимир Карамазов, Елена Петрова, Калин Врачански и Валентина Войкова за 2010 г.; Деница Атанасова-Гергова, Васко Василев, Мария Илиева, Евгения Калканджиева и Владимир Ампов - Графа за 2011 г.; Лили Иванова, Александра Раева, Анелия, Орлин Павлов и д-р Ангел Енчев за 2012 година и Евгения Живкова, Ива Екимова, Теодора Духовникова и Мариан Кюрпанов за 2013 година.


БГ Модна икона 2014: ПобедителиС любезното съдействие на:

БГ Модна икона 2014: Победители


Снимки:
1. Алисия
Фото: © Костадин Кръстев - Коко
2. Валерия Велева
Фото: © Антон Станков
3. Велизар Соколов – Заки
Фото: © Красена Ангелова
4. Григор Димитров
Фото: © Carter Smith, Vogue, Септември 2014 г. / //www.vogue.com
5. Мария Силвестър
Фото: © Васил Германов
Грим и коса: Станислав Анастасов - Слав
Рокля: Сасса Бьорг