Уилям и Кейт вече официално са женени

Уилям и Кейт вече официално са женениПринц Уилям, втори в реда за наследяване на британския трон, и дългогодишната му приятелка Кейт Мидълтън бяха обявени за съпруг и съпруга на служба в Уестминстърското абатство.

28-годишният Уилям и 29-годишната Кейт си размениха брачни обети пред близо 2000 гости в абатството и пред милиони телевизионни и онлайн зрители. Те бяха официално обявени за съпруг и съпруга от Архиепископа на Кентърбъри Роуън Уилямс, духовният лидер на Англиканската църква, предаде Ройтер.

"Изглеждаш прекрасно", прошепна на ухо британският принц Уилям на съпругата си Кейт, след като младоженците пристигнаха в Уестминстърското абатство, разкриха медиите на Острова.

Облечен във военната си униформа, синът на покойната принцеса Даяна пристигна в Уестминстърското абатство в компанията на брат си Хари, който е и негов кум. Впоследствие в абатството пристигна и съпругата му Кейт Мидълтън, носеща очарователна рокля на Сара Бъртън от дизайнерската къща "Александър Маккуин". Британската дизайнерка, която пое поста на творчески директор в престижната къща след самоубийството на Маккуийн е създала сватбената рокля на Кейт. 36-годишната Бъртън до последно отричаше тя да е "избраната", тъй като традицията диктува дизайнерите на сватбените рокли за кралски особи да пазят тайна. Бъртън е работила с Маккуийн, ужасното дете на британската мода, в продължение на 14 години преди самоубийството му. Израснала е в Манчестър, преди да се премести в Лондон, за да учи мода в Сентръл Ст. Мартинс Колидж, който тя завършва през 1997.

Уилям и Кейт вече официално са женени

Вълнението около "сватбата на века" застигна и панаира в Лайпциг, Германия. На панаира в Лайпциг беше представена 35 – килограмова сватбена торта в чест на принц Уилям и Кейт.

На тържествената церемония на принц Уилям и Кейт Мидълтън имаше не една, а две сватбени торти.

Основната торта е направена от известния майстор сладкар Фиона Кейрнс, в съответствие с вековните традиции, а в пълнежа й има орехи, вишни, настъргани портокали, лимони и бренди. Втората торта е била направена от бисквити и шоколад, любимото лакомство на младоженеца. Според източници майстор готвачи пекат за Уилям специална торта по тайни, стари рецепти на британското кралско семейство.

ВИДЕО: