Къде е най-забавно -
Берлин, Лондон, Токио?


Най-добрият град за забавление в света е Берлин, където също така се сервира най-евтината бира, показва ново изследване, цитирано от вестник "Дейли мейл".

Статистически данни показват, че германската столица е най-добрият град за млади хора, а Лондон е на второ място, следван от Париж и Ню Йорк.


Къде е най-забавно - Берлин, Лондон, Токио?

Десетката допълват Токио, Хамбург, Рим, Виена, Барселона и Истанбул.

25 години след падането на Берлинската стена градът в момента е смятан за най-добрия за посещение от хора, които искат да си изкарат приятно.


Къде е най-забавно - Берлин, Лондон, Токио?


В изследването, което оценявало 1 800 града по качество на ресторантите, баровете, забавленията за възрастни, музеите и магазините, както и цената на бирата, в различните категории първенци са:
- Клубове и концерти - Лондон, Великобритания;
- Най-евтина бира - Берлин, Германия;
- Най-добри барове - Токио, Япония;
- Най-разнообразни дейности - Ню Йорк, САЩ;
- Забавления за възрастни - Банкок, Тайланд;
- Спортни клубове - Буенос Айрес, Аржентина;
- Магазини - Токио, Япония;
- Музеи - Москва, Русия.

Сайтът GetYourGuide анализирал оценки на 17 различни сайта, сред които "ТрипАдвайзър", "Йелп" и "Тайм аут", за да състави класацията. Интересното е, че градове, смятани традиционно за парти центрове като Амстердам, Лас Вегас и Рио де Жанейро, остават по-назад, съответно на 12-то, 15-то и 18-то място.


Източник: БГНЕС
Снимка 2: ХVІ Международен фестивал на бирата (август 2012) в Берлин, Германия, където 300 пивоварни от 86 страни представят 2 000 различни вида бира; ЕПА/БГНЕС