Моделът Дафне Селф продължава да работи и на 86 години


Най-възрастната манекенка в света стана лице на нова модна кампания, съобщава вестник "Дейли мейл".

Дафне Селф, която е красила страниците на Vogue, Harper's Bazaar и Vanity Fair, стана лице на нова модна кампания на 86-годишна възраст. Дафне, която е от Балдок, графство Хартфордшър, представя есенната модна кампания "Осмели се да ги носиш" (Dare to Wear) на Trafford Centre в Манчестър.

Моделът Дафне Селф продължава да работи и на 86 години
Успешната манекенка определя стила си като "елегантен-фънк" и критикува ултра слабите фигури, които често красят днешните модни подиуми. Тя обаче признава, че не се противопоставя на всички трикове на модната индустрия.

"Срамота е, че хората винаги трябва да бъдат толкова слаби за модата, но нямам нищо против обработката на снимките, на моята възраст искам малко обработка", казва Дафне.

Още на младини красивата коса, големи очи и удивителна костна структура на Селф я отличават от останалите модели и дават блестящо начало на кариерата и в модата.

Тя споделя, че родителите и са отговорни за дългата и кариера. "Родителите ми ми дадоха добри гени и здраве и винаги съм се хранела разумно. Винаги се опитвам да направя най-доброто, на което съм способна, да остана позитивна и да имам здравословен начин на живот", допълва тя.


Моделът Дафне Селф продължава да работи и на 86 години


Източник: БГНЕС
Снимки: Личен фейсбук профил на Дафне Селф/Daphne Selfe