Ревю с очила KWIAT в подкрепа на КАМПАНИЯ ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ДЕТСКОТО ЗРЕНИЕ

Силвия Тодорова

Българската марка очила KWIAT („Квят”), с подкрепата на Министерство на образованието и науката, стартира кампания за профилактика на детското зрение в периода от 15 септември до 31 октомври  2014 г. Акцент в кампанията е модно ревю с очила, което ще се състои на 24 септември в City Center Sofia (фоайе, цетрален вход). Известни личности, които подкрепят инициативата, ще участват в ревюто заедно със своите деца и ще покажат актуални модели слънчеви и диоптрични очила. По червената пътека с децата си ще минат: Глория, София Борисова, Аля Милушева, Ирен Онтева, Ивайло Захариев, Гeорги Енчев, Деси Цонева, Ева Кикерезова, Румяна Маринова, Гергана Стоянова, Веселка Крачунова, Росица Рангелова, Йордана Димитрова, Паолина Петракиева, Диана Митова, Пресияна Тимова и др.

Ревю с очила KWIAT в подкрепа на КАМПАНИЯ ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ДЕТСКОТО ЗРЕНИЕ

Кампанията на KWIAT е насочена към популяризиране необходимостта от редовна профилактика на зрението. Целта е повече деца и младежи да бъдат прегледани от специалист, за да бъдат открити, лекувани и коригирани навреме очните заболявания. В рамките на кампанията безплатни очни прегледи /скрининг/ ще се извършват в над 90 оптики и кабинети в цялата страна. Списък на всички градове и адресите на оптиките, можете да намерите на www.kwiat.bg.

Ревю с очила KWIAT в подкрепа на КАМПАНИЯ ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ДЕТСКОТО ЗРЕНИЕ

Със старта на учебната година Министерство на образованието и науката разпространи информационни плакати в над 2 000 училища в страната с цел да бъдат насочени децата, заедно с родителите им да посетят оптиките, участващи в кампанията. Също така Министерството, чрез Регионалните инспекторати и директори на училищата, се ангажират всички класни ръководители на първата родителска среща в началото на учебната година да споменат на родителите за необходимостта от ежегодни профилактични прегледи на зрението на всяко дете. Българска асоциация на частните училища също осигуряват разпространение на информационни плакати във всички частни училища в България.

Доброто зрение е изключително важно за правилното развитие на всяко дете! Задължително е веднъж годишно да се прави очен скрининг или преглед при офталмолог. Освен корекция на зрението, ако е необходима, очният специалист може да открие редица заболявания. Тяхното установяване навреме, би могло да спаси зрението и здравето на много деца в България.

Ревю с очила KWIAT в подкрепа на КАМПАНИЯ ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ДЕТСКОТО ЗРЕНИЕ

Снимки:
1 – 2. Детски модели очила KWIAT
3. Плакат на кампанията
Фото: © KWIAT