Младите дизайнерки Радостина Фотева и Михаела Желева със съвместен проект


Младите дизайнерки Радостина Фотева и Михаела Желева със съвместен проектРадостина Фотева - създателката на марката FOTEVA - е млада дизайнерка, чиито стил се отличава с любов към елегантността и красотата. Още докато учи във френската гимназия във Варна, Радостина шие дрехи за себе си и за приятелки. Тогава решава да осъществи детската си мечта да се занимава професионално с мода и записва "Мода и мениджмънт в модата" във Варненския свободен университет, където получава знания, самочувствие и насоки, за да създаде собствена модна марка, което прави в края на 2013 година.


Освен елегантните вечерни облекла, Радостина разраства кръга на работата си и разработва линия спортно-елегантни и всекидневни модели, с едно по-нестандартно звучене - RR Couture, която предлага на своите клиентки решение на вечната женска дилема - стилно или удобно.


Младите дизайнерки Радостина Фотева и Михаела Желева със съвместен проект


Както всеки млад дизайнер, Радостина мечтае за реализация не само в България, но и на световния моден подиум.

Младите дизайнерки Радостина Фотева и Михаела Желева със съвместен проектСъстудентката на Радостина, Михаела Желева, се занимава с мода от няколко години и има собствена марка MIJEI, която произвежда бутикови бижута в единични бройки и дрехи в лимитирани серии с три размера от модел. "Преди да започна обучението си във Варненски свободен университет бях самоука, но осъзнах, че има неща, които ако някой не ти покаже, няма как да научиш. Едно от най-важните неща, освен обучението, са контактите, които изградих с помощта на моите преподаватели. Те промотираха работата ми и я разпространяваха навсякъде, а всеки който се занимава с моден бизнес знае колко е важно това", споделя Михаела.

В началото на 2014, се появява съвместния проект на FOTEVA и Mijel, който носи името SYNC. Новата марка предлага дрехи и бижута, изработени в една единствена бройка, създадена и декорирана ръчно с кристали, камъни и мъниста.


Младите дизайнерки Радостина Фотева и Михаела Желева със съвместен проект


Блясък, елегантност, женственост и красота - идеалното определение за съвместната работа на FOTEVA и Mijel.


Младите дизайнерки Радостина Фотева и Михаела Желева със съвместен проектМладите дизайнерки Радостина Фотева и Михаела Желева със съвместен проект