5 мита за аксесоарите

Съществуват редица митове, относно купуването, комбинирането и носенето на бижута. Забележително е, колко от дамите се съобразяват с тях, но как иначе.
Забравете правилата!

Цената и марката са определящите фактори за добър вкус
Това е един от най-разпространените митове. Скъпите дизайнерски къщи често не са определящи във формирането на тенденциите при бижутата. Едно актуално и модерно бижу може да е дело на малко ателие за ръчно изработени бижута, вдъхновено дори от блогърите. По-малко популярните бижутери създават тенденциите, благодарение на техните уникални изработки.

Големите аксесоари и бижута са подходящи само за жени на възраст
Грешно! Аксесоарите са просто тази нотка, която ни е нужна, за да допълним цялостния си аутфит. Те не са разделени на аксесоари за млади и за възрастни. Големите и тежки аксесоари като гердани и гривни са популярна модна тенденция от доста дълго време. В допълнение, това даде възможност на модните дизайнери да произведат бижута с разнообразна форма и стил. Така че, защо трябва младите дами се лишават от удоволствието да подчертаят красотата си? От друга страна, това не означава, че трябва да се окичите с всичко, което сте си купили. Предозирането е съвсем възможно в този случай. И последния фактор, който трябва да имаме предвид е повода и стила.

5 мита за бижутата

Аксесоарите трябва да се избират според одеждите
Не! Съобразете дрехите с аксесоарите, които искате да сложите. Помнете, че аксесоарите са това, което първо забелязват хората, когато ви погледнат, затова избирайте внимателно. По този начин, обеците и колиетата акцентират вниманието около лицето, а гривните и пръстените около ръцете.

Комплектите от бижута трябва да се носят винаги заедно
Бъдете креативни и смесете различните комплекти. Това ще намали риска да се получат скучни и не толкова атрактивни комбинации, естествено съобразете с повода. Няма нищо лошо да смесите ретро обеци с флорално колие, или големи обеци със златни пръстени, единственото правило е да имат нещо общо помежду си.

Невъзможно е да се носят едновременно евтин аксесоар и скъпо бижу
О, да възможно е! Изтинските творци не се поддават на многогодишни налагания, които днешно време са остарели. Обичат да експериментират с външния си вид. Затова не се притеснявайте да комбинирате скъпи бижута с дървени обеци. Свежо, модерно и готино!