Очаквайте премиерата на "Световни модни икони"


*
60 години проф. Любомир Стойков и официална премиера на новата му книга

Силвия Стоянова


На 27 май от 19:00 часа във Витоша Парк Хотел ще се състои премиерата на новата книга на проф. Любомир Стойков "Световни модни икони" по случай 60-годишнината на автора.


Очаквайте премиерата на


В книгата се описва и анализира стилът на петнадесет изключителни жени, които са оставили и оставят дълбоки следи в обществото и културата - всяка за своето време - Анна Уинтур, Бионсе, Виктория Бекъм, Грейс Кели, Грета Гарбо, Даяна, Жаклин Кенеди Онасис, Кейт Мидълтън, Коко Шанел, Марлене Дитрих, Мерилин Монро, Мишел Обама, Одри Хепбърн, Рания и Сара Джесика Паркър.


Очаквайте премиерата на


Ето какво сподели проф. Любомир Стойков в навечерието премиерата: "Новата ми книга "Световни модни икони" - вярвам в това - е още един шанс да погледнем към изумителното естетическо и поведенческо наследство на някои от най-значимите личности в човешката история. Тя е и апел да не се омаловажава ролята на модата, стила и облеклото за смисления и качествен начин на живеене. Защото, както твърди Оскар Уайлд, само повърхностните хора не съдят по външността."

Автори на двата предговора са Мария Георгиева, главен редактор на сп. "Ел" - България и Милена Алексиева, главен редактор на сп. "Харпър`с базар" - България.

Идеята за проучване на световните модни икони хрумва на автора преди дванадесет години. В началото е неговото любопитство към "звездната технология", към начините, чрез които се създават знаменитостите и влиятелните хора. По-късно той забелязва и логичната връзка между техния вкус и маниери на обличане, от една страна, и сериозното място, което те заемат в социалния, културния и политическия живот, от друга. В книгата е отделено подобаващо внимание на техниките и триковете им за красота и елегантност. Механизите за създаване на звездите и популярните личности, обаче, съвсем не остават в миналото, а с още по-голяма мощ действат и в наше време.

Специални гости на ревю-спектакъла по време на премиерата на книгата ще бъдат дизайнерите - носители на "Златна игла" на Академията за мода - Евгения Живкова, Жана Жекова, Албена Александрова, София Борисова, Мариела Гемишева, Николай Божилов и Антония Йорданова.

Избрани модели от свои колекции ще покажат: модна къща "Тонена", "Агресор", Стоян Радичев, KWIAT, както и студенти по мода на проф. Любомир Стойков от Националната художествена академия.

Водеща на събитието ще бъде чаровната актриса Елен Колева. Автор на манекенската постановка е Амалия Тинчева, а за перфектния външен вид на моделите ще се погрижат професионалистите от "Макс Фактор" и салон за красота "Бюти клуб".


Снимки:

1. Проф. Любомир Стойков
Фото: © Божидар Марков
2. Корица на книгата "Световни модни икони"


С любезното съдействие на:


Очаквайте премиерата на