Гурме пица?


След като миналия месец нов азиатски ресторант в Манхатън добави към менюто си за бързо хранене хамбургер за 250 долара, сега порция пица успешно го конкурира по състав и цена.

Гурме пица?Повечето от нас приемат пицата като бърза храна или вечеря, която не отнема много време и не струва много пари, но в пицария "Stevenston" в Ричмънд, Канада, за 450$ се предлага най-скъпата пица в света.

Предишният рекорд на Гинес за най-скъпа пица се държеше от Гордън Рамзи и неговата пица с бели трюфели за 178 долара. Върху новата най-скъпа пица има месо от омар, черна треска от Аляска, пушена сьомга и хайвер от руска есетра.

"Това не е обичайната пица за вечеря в петък вечер. Просто експериментирахме със съставките", казва собственикът на пицарията-рекордьор Надер Хатами.

Не е изненада, че в пицарията са продадени само осем порции от луксозната пица. Заведението предлага още една скъпа пица за 120 долара. Тя е с исландски скариди, пушена пъстърва, омар и печен чесън. Много от ястията в менюто на "Steveston" са необичайни, в това число и сосовете, например уасаби с аромат на пиле и морски водорасли. Така че ако имате път натам, доста излишни пари и апетит за експерименти - това е вашето място :)

А ако си приготвяте пицата вкъщи, тук ще намерите изпитани рецепти за пици.

Източник: БГНЕС