Chanel с предпремиера в Дубай на колекция Пролет-Лято 2015


Следващото ревю предпремиера на Карл Лагерфелд Пролет-Лято 2015 ще бъде в Дубай. Събитието ще се проведе на 13 май 2014, когато температурите в емирата са около 37 градуса по Целзий.

Марката Chanel е известна с представяне на предпремиерните си ревюта в отдалечени дестинации и нестандартни локации от Маями през Сингапур до Лос Анджелис и Далас. Модното шоу ще бъде в меката на модата в Дубай.


Chanel с предпремиера в Дубай на колекция Пролет-Лято 2015


"Футуристичен мегаполис на ХХІ век, постоянно развиващият се емират Дубай е кръстопът на цивилизациите на Европа и Азия. Динамиката и многообразието на културите в града, който вдъхновява пътешествията, е перфектното място за ревюто, което ще се проведе на 13 май 2014 в присъствието на Карл Лагерфелд", се казва в изявлението на Chanel.

Chanel има пет бутика в Дубай. През октомври 2010 година Лагерфелд обяви плановете си за създаване на собствен остров на модата на 32 километра от брега на Дубай с име остров Мода (Isla Moda). Проектът трябва да бъде завършен през тази година.


Източник: БГНЕС
Снимка: Немският дизайнер Карл Лагерфелд с британският модел Кара Делевин на подиума на представянето на колекция висша мода за Пролет-Лято 2014 на модна къща Chanel по време на Седмица на модата, Париж, 21 януари 2014; БГНЕС/ЕПА