Започва Седмицата на мъжката мода в Париж


Започва Седмицата на мъжката мода в ПарижИ така господа, за да сте в крак с най-новите тенденции и да сте подготвени от рано за сезон пролет-лято 2014, можете да проследите ревютата по време на Седмицата на мъжката мода, която започва днес в Париж и ще продължи до неделя.

В понеделник своите колекции ще представят млади дизайнери, сред които французинът Жулиен Давид.

Следват ревютата на Гийом Анри от модна къща Карвен, Валетнито и Раф Саймънс, артистичен директор на Кристиан Диор, който ще представи колекция на собствената си модна марка.

Сред най-очакваните събития е второто ревю на Хеди Слиман за Ив Сен Лоран. То ще завърши дефилетата с мъжка мода в неделя.

От неделя вечер започват и ревютата с висша мода до 4 юли.

Мъжката мода предизвиква все по-голям интерес. "Преди мъжът беше на заден план спрямо женската мода, но днес марките печелят много пари благодарение на мъжа", отбелязва консултантът Жан-Жак Пикар.

Ревютата с мъжка мода ще бъдат последвани от рокли от висшата мода, повечето от които за десетки хиляди евро и дори повече. Диор, Шанел, Готие, Ели Сааб ще представят своите колекции, както и най-младите дизайнери със статут на "поканени членове" като Ирис Ван Херпен, Бушра Джарар, Ицин Ин.

Централното събитие този сезон ще се случи в понеделник сутринта. Кристиан Лакроа напусна модата през 2009 г., но се завръща с нова колекция. Той ще представи 18 модела в "Музея на декоративното изкуство", с които ще отдаде почит на италианската дизайнерка Елза Скиапарели, починала през 1973 г.

Източник: БГНЕС/АФП