Откриха с ревю първия ZEISS EXPERIENCE CENTER в България

Първата в България високотехнологична оптика Zeiss Experience Center отвори врати на 15 май в Paradise Center. Тя използва най-новите технологии и техники за измерване, като разполага с единствения в страната уред i.Profiler® plus от ZEISS, който анализира зрението в неговата пълна индивидуалност. Специален гост на официалното откриване беше г-н Борис Дейонкеере (Boris Dejonckheere) – Търговски директор на Carl Zeiss за Централна и Източна Европа. На ревю, подготвено за официалното откриване, Zeiss Experience Center представи най-доброто и ексклузивно от световните марки слънчеви очила и диоптрични рамки. Водещ на събитието беше проф. Любомир Стойков.

Carl Zeiss

Сред ВИП гостите, които уважиха официалното откриване бяха: носителката на "Златна игла 2013" – дизайнерката София Борисова, Жана Жекова, бизнесдамата Мая Косева и съпругът й, Юлияна Дончева и съпругът й Станислав Недков-Стъки, Ирен Онтева, Ива Екимова с дъщеря си, Деси Бакърджиева, Елен Колева, коафьорът Вили Боршукова, Ан Джи, фолк певицата Теодора и др. Мисис Баба 2010 – Капка Амзина дойде с дъщеря си Паолина Петракиева – Мисис България Вселена 2010 и малката си внучка, като си тръгна от Zeiss Experience Center с нов чифт очила. Чаровната синоптичка Деси Банова, която също доведе дъщеря си, беше пък една от първите, които изпробваха уникалния уред i.Profiler® plus от ZEISS. По време на ревюто гостите имаха възможност да видят най-новите модели слънчеви очила и диоптрични рамки на водещи световни марки, някои от които в България се предлагат само в Zeiss Experience Center.

Carl Zeiss

От слънчевите очила бяха показани оптичните шедьоври на MAYBACH EYEWEAR, авангардните TAG HEUER, изтънчените модели на CHOPARD, ексцентричните очила MYKITA и модели с марката на звездите – OLIVER PEOPLES. Сред диоптричните рамки, показани в ревюто, присъстваха безупречните модели очила HOFFMANN, ръчно произведени от рог на индийски воден бивол, рамките ZEISS, които подчертават личността с комбинация от ненатрапчив привлекателен дизайн и функционалност, модели на CHARMANT, известни с технологичния си дизайн, екстравагантните J.F.Rey с аеродинамични линии и геометрични форми и дизайнерски модели на CHANEL с неподправен елегантен стил. Сред моделите, които представиха очилата бяха Мис България 2011 – Ваня Пенева и Ева Кикерезова. Тоалетите за манекенките осигури модна къща VHK Fashion с дизайнер Веселка Крачунова, а ревюто беше дело на Амалия Тинчева.

Carl Zeiss

Carl Zeiss

Измерване на зрението с непостигната до момента прецизност

Carl Zeiss е пионер в редица сфери на оптиката, а марката Zeiss е символ на прецизност от 1846 година. От 2005 г. насам, Carl Zeiss Vision развива концепцията за модерни и луксозни оптики, за оптични центрове, разположени във всички краища на света, които отговарят на най-високите стандарти за прецизност, надеждност и качество.

Carl Zeiss

Carl Zeiss

Profiler® plus от ZEISS

С помощта на i.Profiler® plus от ZEISS специалистите от Zeiss Experience Center създават прецизен очен профил и индивидуална оптична карта на всяко око. Чрез уреда се определя как очите реагират на променящите се светлинни условия и какви са истинските зрителни дефицити, като се взима под внимание факта, че нито едно око не е идеално сферично и ретината не е напълно гладка. Под внимание се взима не само оценката на зрението, но и формата на лицето, позицията на очите и ред други индивидуални параметри, които са ключ към постигането на пълен зрителен комфорт.

Carl Zeiss

Carl Zeiss

ZEISS прецизни лещи по i.Scription® технология – също толкова уникални колкото очите

Само когато диоптричните лещи са също така уникални както очите на човека, може да се очаква перфектно зрение. Използвайки иновативната i.Scription® технология и патентован алгоритъм за изчисляване на всяка отделна рецепта, Carl Zeiss Vision трансформира индивидуалните данни на човешкото око във високопрецизни лещи.

ZEISS Анализът – стъпка по стъпка до перфектното зрение:

1. Индивидуални зрителни изисквания – персоналната зрителна ситуация, навици, нужди и очаквания от новите лещи се обсъждат с личен ZEISS оптик.

2. Прецизни измервания – прецизен очен профил и индивидуална оптична карта се изготвят с помощта на уреда i.Profiler® от ZEISS.

3. Субективен тест – с помощта на автоматичен фороптер и i.Polatest® от ZEISS се тестват и анализират различни аспекти на зрението: зрителна острота, пространствено възприятие и синхронна работа на двете очи.

4. Точно напасване – стъклата се позиционират с точност до – 1/10 от милиметъра, за да паснат точно на формата на лицето, чрез използването на iTerminal® от ZEISS. Този процес гарантира използването на 100% от характеристиките на ZEISS прецизни лещи.

5. Индивидуална препоръка на най-подходящите прецизни лещи на ZEISS, на базата на индивидуалните резултати от анализа.

Carl Zeiss

Carl Zeiss

Любопитни факти:

Първият човек на Луната на 20 Юли 1969 е фотографиран с помощта на камера с лещи на ZEISS.

Google Earth използва прецизни лещи на ZEISS на борда на практически всички самолети, за да получи поразителни снимки от земната повърхност.

Микроскопи на ZEISS помагат на носители на Нобеловата награда да направят видими червените кръвни телца.

Камерите с лещи на ZEISS играят важна роля за режисьорите и операторите в Холивуд.

Снимки на гости:

1. Борис Дейонкеере – Търговски директор на Carl Zeiss за Центр. и Източна Европа

2. Оптиката Zeiss Experience Center в Paradise Center на етаж +1

3. Деси Банова, изпробва уникалния уред i.Profiler® plus от ZEISS.

4. Борис Дейонкеере и проф. Любомир Стойков

5. Деси Банова с малката си дъщеричка

6. Ива Екимова също присъства с дъщеря си

7. Ирен Онтева, Елен Колева и Деси Бакърджиева (от ляво на дясно)

8. Мая Косева уважи събитието заедно със съпруга си.

9. Юлияна Дончева и съпругът й Станислав Недков-Стъки

10. Носителката на "Златна игла 2013" – София Борисова и фолк певицата Теодора

11. Проф. Стойков и Капка Амзина с новите си очила от Zeiss Experience Center

12. Ан Джи беше сред първите гости на събитието

Фото:© Божидар Марков