АVON стартира Модна академия за млади дизайнери

Бляскаво жури събра за първи път холивудска звезда, модни експерти и Мис България в търсене на индивидуалния стил и автентичната женска красота

АVON стартира Модна академия за млади дизайнери

Модна академия за млади дизайнери стартира AVON Козметикс България. Всеки с усет към модата и собствен индивидуален стил ще има възможност да стане един от 15-те щастливци, представили свой модел пред цяла България. Модното шоу ще премине през 21 български града, а темата на конкурса е вдъхновена от най-новата и модерна серия грим AVON, която ще се появи в началото на месец май.

За да достигнат до модния подиум, тоалетите на младите дизайнери ще бъдат оценявани от едни от най-атрактивните модни специалисти у нас, събрани в уникално жури – топ модела Ирен Онтева, журналистката Ива Екимова, модния фотограф Дилян Марков, Мис България 2005 Росица Иванова, стилистката Христина Ванчева, Топ гримьора на AVON Радостин Илиев, издателката на сп. Блясък Анна Кожухарова –Мариянска, редактор козметика в сп. ELLE Огняна Чалбурова, модния редактор на сп. Максимум Антония Йорданова и известната холивудска Топ гримьорка Джилиън Демпси. Американката, грижеща се за вида на най-популярните холивудски звезди като Кирстен Дънст и Кейт Уинслет, е част от екипа, създал новата стилна грим серия AVON, чието послание „Истинската женска красота се крие в индивидуалния стил” е темата на конкурса.

„Търсим оригинална, но стилно изпълнена идея, вдъхновена от динамичната, елегантна, но отличаваща се от всички останали жена. Именно за тази жена е предназначена новата грим серия AVON, вдъхновена от последните световни модни тенденции”, заяви Валентина Бешевишка, Маркетинг мениджър на AVON Козметикс за България, Албания и Македония.

За вниманието на холивудската гримьорка и звездното българско жури ще се борят всички млади дизайнери, които отговарят на изискванията и до 6 април 2007 година изпратят своите модели, вдъхновени от темата на конкурса на www.avonstyle.info. Сайтът е специално подготвен за конкурса и на него ще могат да се видят скиците и профилите на всички участници. Участващите модели ще трябва да бъдат подкрепени и със специално мотивационно писмо, защото както журито подчерта „Модата е една цялостна концепция, състояща се от идея, визия и внушение и не приключва само с подходящия тоалет”.

Уникалният шанс да бъдат решаващия глас при избора на финалистите ще получат всички посетители на www.avonstyle.info, чиито фаворит ще получи сигурно участие в модното дефиле през месец май в София. На изисканото ревю за първи път избраните модели ще бъдат представени пред отбрана публика, а през май и юни модното шоу ще премине през още 20 български града, където в целодневна атрактивна програма всеки желаещ ще има възможност да попадне във вълнуващия и красив свят на новата серия грим AVON.

Джилиън Демпси

Топ Гримьорката Джилиън Демпси е икона в американската козметична индустрия. Тя се грижи за красивия вид на най-свежите холивудски лица като Кирстен Дънст (Kirsten Dunst), Рийз Уидърспун (Reese Witherspoon), Кейт Уинслет (Kate Winslet) и Рейчъл Уайз (Rachel Weisz).

“AVON беше единствената марка козметика, която присъстваше в дома ми, докато бях малка. Винаги съм знаела, че AVON e световен лидер в козметичната индустрия”, споделя г-жа Демпси. “Като специалист по грим аз съм вдъхновена от идеята да помогнем на жените да открият своята красота и за мен е чест да работя с AVON и да прегрърна тяхната философия, че всяка жена може да има собствен индивидуален стил.”

Г-жа Демпси е добре позната в козметичната индустрия като една от най-талантливите и влиятелни професионалисти в тази област. Кариерата на Джилиън я е отвела по целия свят - от Холивуд до Лондон, Париж и Токио. Работила e като главен гримьор във филмовата, телевизионната и музикалната индустрия. Нейната работа украсява страниците на списания като Allure, Elle, Marie Claire и Vanity Fair. Г-жа Демпси се е установила в Лос Анджелис, Калифорния, където живее със съпруга си Патрик Демпси - актьор и звезда от телевизионната поредица „Анатомията на Грей”, дъщеря си Талула, и двете си момчета близнаци - Съливан Партик и Дерби Гален, родени през 2007г.