Срещу мързел – ГОВОРЕЩИ ОБУВКИ

Веселка Петрова

И така, навън се запролетява и вие имате огромно желание да влезете във форма. Нахъсани сте. Решили сте твърдо, че този сезон няма да се давате на мързела и ще спортувате редовно. И успявате! Ден, два, три, седмица... И с всеки следващ ден, мързелът си завоюва все повече победи – първо съкращавате тренировката на 40 минути, после на 30, на 10 и накрая на 0.

Познато ли ви звучи?

И на нас така, за съжаление.

Е, съвместен екип от компаниите „Google” и Adidas” разработва ново средство за мотивация – говорещи обувки. „Talking Shoe” все още са в експериментален стадий, като основната им идея е да помагат на собствениците да преборят мързела и да спортуват по-активно.

Срещу мързел - ГОВОРЕЩИ ОБУВКИ

Говорещите обувки бяха представени на Технологична конференция в Остин, щата Тексас – съобщават от БГНЕС. Те започват да мърморят, ако собственикът им бездейства – дори те да са в коридора, а вие на дивана пред телевизора – ще чувате укорите им, ако не поддържате спортна форма.

Не се обезсърчавайте – няма да получавате само критики. Когато се движите активно Talking Shoe” ще ви хвалят за добре свършената работа.

Така че започвайте да спестявате за чифт от тези „помощници“, а дотогава – представяйте си, че вече ги носите и движение, движение и пак движение!

Успех!