С колекцията на Армани завърши Седмицата на модата в Милано

Италианският моден крал Армани сложи точката на ревютата мъжка мода за сезон есен-зима 2013/2014 в Милано, завършвайки четиридневното събитие, което показа съблазнителни силуети и многообразие от цветове от марки като Прада, Гучи и "Дискуаред 2".

Джорджо Армани представи колекция, вдъхновена до голяма степен от милитъри стила, който според него създава "силен, точен образ...и чист и съществен стил, който сътворява мъжествен силует, определян от широки якета и палта, съчетани с прилепнали панталони".

АрманиАрмани

АрманиАрмани

Безупречно ушити сиви костюми получиха пикантна нотка с вратовръзки на розови и бели райета и кърпички, показващи се от горните джобове. Тесните черни кадифени якета бяха съчетани с ризи от синя коприна и сребриста вратовръзка, а луксозните сиви палта с кожа по ръба бяха представени със сини панталони и големи чанти от змийска кожа.

За не толкова официални поводи сивите палта бяха съчетани с червени или зелени кадифени панталони. Материите варираха от неопрен до велур, кожа, кашмир и мохер с игриви комбинации от контрастни платове и геометрични десени.

АрманиАрмани

АрманиАрмани

Черното беше доминиращият цвят в колекцията на канадските близнаци Дийн и Дан Кейтън, които стоят зад марката "Дискуаред 2". Моделите преминаха по модния подиум на фона на джаз и суинг парчета от 40-те години на миналия век, представени от енергични музиканти с черни вратовръзки.

Панталоните в колекцията бяха къси, до средата на прасеца, което се очертава като тенденцията на сезона. Дънките, които са специалитет на модната къща, бяха носени с палта с дължина три четвърти в жълтеникавокафяв или тъмнозелен цвят. Шапките имаха засилено присъствие в ревюто, издържани в червен, зелен или розов цвят.

Но финалът на шоуто привлече най-сериозно погледите на любителите на модата в залата - модели в прилепнали бели горнища и боксерки преминаха по подиума, след което свалиха горнището си и го захвърлиха към зрителите, показвайки мускулестото си тяло на светлините на прожекторите. АФП

Снимки:

1. - 8. Модели на Джорджо Армани за есен-зима 2013/2014. Фото: EPA/DANIEL DAL ZENNARO