БЪЛГАРСКА МОДА В СЪРЦЕТО НА ВИЕНА
* След броени дни отваря врати “Бипоне дизайн ателие”

Галина Кондова

Творческият тандем Биляна и Петър - “Бипоне”, които живеят и творят във Виена, ще открият първото си ателие в центъра на австрийската столица. На 15 февруари т.г. ценителите на модния дизайн на двамата българи ще имат възможност да посетят “Бипоне дизайн ателие”, където ще се предлагат уникални, ръчно изработени тоалети.

Артистичното претворяване на идеята за модата чрез музика е само малка част от изненадите, които българските дизайнери са предвидили за гостите. Саксофонистка ще презентира модели от колекцията на фона на джазови изпълнения.

Бутикът е решен в бароков стил, в съчетание със съвременни елементи. Биляна и Петър предпочитат изчистените линии и форми при създаването на интериора, а цветовата гама варира от светъл коняк и слънчево жълто до оранж. Допълнителен уют внася и нестандартната идея на младите творци за присъствие на камина в ателието.

Моделите на “Бипоне” са изработени от естествени материи. Предлагат се готови облекла или се шият “по мярка”. “Бипоне дизайн ателие” ще изготвя и цялостен стайлинг, който включва пълния процес по изработката на даден модел - избор на плат, изготвяне на проект, кройка и т.н.
Биляна и Петър - “Бипоне” вече имат свои клиенти във Виена и до този момент са предлагали свои облекла в различни бутици.

Снимки:
1. - 2. Модели на “Бипоне”, представени на благотворителната премиера на “Алманах на българската мода 2006”.
Фото: © Божидар Марков/ © Иван Василев

 

© Любомир Стойков
Всички права запазени!