KWIAT се грижи за нашите очи

KWIAT
се грижи за нашите очи Съвсем наскоро българската компания за производство на слънчеви и диоптрични очила Kwiat инициира кампания за запазване здравето на очите чрез използването на качествени оптични стъкла. Основната й цел е навременното и надеждно информиране на обществеността за нововъведенията в тази област, както и за принципа на действието им.

Технологичният прогрес с течение на времето доведе до все по-настойчивото търсене на по-модерни, но и по-комфортни очила. Особено голям е интересът към фотосоларните стъкла. В повечето случаи потребителите знаят, че трябва да изискват високо качество, но в действителност не са запознати с това по какъв начин тези стъкла влияят на здравето им и защо са необходими. Всеобщото схващане е, че фотосоларните стъкла просто са на принципа 2 в 1, т.е.- слънчеви и оптични очила в едно.

KWIAT
се грижи за нашите очиИстината е, че най-новото поколение фотосоларни стъкла, с които са напарвени очилата на Kwiat, са много по-прозрачни, когато са изложени на пряка светлина и с много по-висока видимост. Стъклата защитават очите от вредните UV-лъчи, премахват неприятните отблясъци, които намаляват видимостта – в затъмнено състояние те са еквивалент на слънчеви очила със затъмненост 85 % при 23°С, а на тъмно са абсолютно прозрачни. Наред с това цветът на оптичното стъкло се променя за 35 секунди при смяна на светлината и отвън погледнати, те са значително по-тъмни и наистина могат да бъдат сбъркани със слънчеви очила. KWIAT
се грижи за нашите очи Едно от най-силните им предимства е, че този тип стъкла могат спокойно да се използват при шофиране на тъмно. Благодарение на уникалната си прозрачност и естетическо приложение, фотосоларните стъкла вече не са преимущество само за по-възрастните хора, а могат да бъдат използвани без ограничение на възрастта.

Kwiat съветва за почистване на всякакъв вид стъкла да се използва специална течност, която не само ги предпазва от надраскване, но и от запотяване. Течността, наречена Izofog предпазва фините микроскопични покрития върху стъклата от надраскване, каквото се получава, ако използваме суха кърпичка или по-твърда повърхност. Предпазният слой на Izofog, който се създава при впръскване не позволява невидимите за човешкото око частици да нарушават повърхността на стъклото и да го повреждат.


Снимки:
1. и 2. Модели на Kwiat.
3. Фотосоларните стъкла в различна среда.

Фото: Kwiat