Жана Жекова с колекция за a’s

Колекция зима 2006/2007 година с марка a’sMладежка модна марка a’s, която е с рекламно лице ЛиЛана, подготви много нови изненади и за 2007 година. Освен младежките колекции, на които компанията основно залагаше досега, почитателките на стила на a’s ще имат възможността да се насладят и на красивата официална линия, с главен дизайнер Жана Жекова.

Колекцията ще излезе на пазара в началото на пролетта и ще бъде максимално ефирна, бляскава и артистична. Няма да бъдат забравени и абитурентите като за баловете, a’s съвместно с топдизайнерката подготвят атрактивни и дръзки модели. Една от признатите майсторки на официални рокли Жана Жекова прие предизвикателството да направи официалните облекла на марката. Жана е впечатлена от качеството на родната модна къща, както и на ефектните материи, с които работи a’s. Не на последно място, Жана приема предложението и като едно предизвикателство към самата себе си.

На новите предизвикателства на XXI век Жана Жекова отговаря така, както само тя умее - изящна елегантност и съвършен баланс в конструкцията на облеклата. Лишени от помпозност, моделите на Жана Жекова са образец за модерен дизайн и перфектно изпълнение. Дизайнерката не крие пристрастията си към дългата вечерна рокля. Предпочита изчистената линия на силуета. Акцентира на формата на деколтето както отпред, така и на гърба, като по този начин превръща всяка дреха в забележителен уникат. Жана Жекова е първата родна дизайнерка, която възвърна отминалата слава на корсета и го наложи отново, вече като част от вечерния тоалет на българката. В динамичното ни ежедневие моделите на дизайнерката крият известна носталгия към сякаш изгубената женственост, към един по-романтичен свят, не толкова забързан, не толкова стресиращ, малко по-спокоен и красив.

Fashion for living“ - това е рекламното мото, с което a’s представи колекция зима 2006/2007 година. Кокетство и романтика, нежност и сексапил, динамичност и смелост – така дизайнерският екип охарактеризира творенията си. Зимна колекция на a’s е за жени, които искат да бъдат съвременни, добре изглеждащи и женствени, както в офиса, така и вечерта. Модните акценти са върху актуалните напоследък къси вталени сака, палта с колани, разкроени поли до коляното, връзващите се отпред блузи и прави панталони. Това, на което трябва да обърнете внимание на всяка цена са палтата с елементи от милитари стил, ръчния бод с вълнен конeц при саката и дантелените блузи с флорални щампи.

Колекцията е много женствена и шик като нейното основно предимство е, че моделите прекрасно се съчетават помежду си, а също така биха си хармонирали чудесно и с любимите ви неща и от миналия сезон. Сега младите дами ще могат да се насладят на сака от ефектни структурирани платове с тесни или широки панталони, или разкроени поли. Горните части включват класически ризи, а също и връзващи се отпред ризи или блузи. Подходящ тренчкот от мохер или кашмирено палто придават завършен вид. Цветовете са черно, червено, бяло, тюркоазено, виолет, бежово и кафяво, с акценти от едро каре и меланжирани платове. Моделите от колекцията се комбинират с аксесоари според случая - елегантни кожени чанти и ръкавици, обувки с високи токове или ботуши за офиса и официални срещи, а за срещи на кафе с приятели - ниски, удобни обувки, големи чанти с джобове и шалове.

Лице на младежката линия на марката a’s е младата попизпълнителка ЛиЛана. Независимо от своята младост, тя вече е любимка на младото поколение. Наскоро тя участва във филма на Дочо Боджаков „Моето мъничко нищо”, където също влиза в ролята на певица.