Братът на Мадона представи първата си колекция обувки

Братът на попдивата Мадона Кристофър Чиконе, който е художник, танцьор и филмов режисьор лансира първата си колекция обувки. Тя е представена в началото на седмицата на модата в Лондон.

В колекцията на Чиконе има различни модели обувки - от гума, текстил и кожа. Представени са бродирани обувчици, ботуши за езда, мъжки и дамски сандали. Той е използвал смели нюанси с геометрични шарки и други детайли. Цената на обувките от колекцията се движи между 39 и 300 британски лири. Формата на обувките е направена съгласно функцията. "Аз съм художник и всичко, което направя идва от света на изкуствата", казва 51 годишният Чиконе, уточнявайки, че е бил вдъхновен от Джордж О`Кийф, Пийт Мондриан и Делакроа.

Братът на Мадона представи първата си колекция обувки

Мадона не присъства на представянето на колекцията, но нейното парче "Girl Gone Wild", както и други нейни поп хитове съпровождаха колекцията в лондонската галерия "Стандарт "Strand".

Колекцията е направена "за всеки, който обича да носи обувки и за времето създадено от Бога", обяснява още Чиконе, като уточнява, че все пак е направил и нещо за сестра си - чифт черни ботуши, напомнящи каубойските, със смели детайли.

Колекцията на Чиконе за мъже, жени и деца ще бъде представена и в Ню Йорк, Париж и Виена. Агентът на Чиконе Джон Алстън се надява, колекцията му "да разнообрази пренаситения с обувки пазар". "Пазарът изобилства от обувки, но вярваме на това, че тези обувки са по-различни", казва Алстън. БГНЕС