Най-старата манекенка в света дефилира в Ню Йорк

81-годишната супермоделка Кармен Дел`Орфис доказа, че все още е в топ форма, след като премина по модния подиум два пъти за един ден в рамките на Седмицата на модата в Ню Йорк.

Нюйоркчанката, която е известна в модната индустрия като най-стария работещ модел в света, изглеждаше шик, представяйки две контрастни облекла. В 9 ч тя дефилира на модния подиум в карамелена рокля на дизайнера Норисол Ферари, а няколко часа по-късно се появи в дързък съвременен модел на финландската марка Маримеко.

Най-старата манекенка в света дефилира в Ню Йорк

С гладката си кожа и стройна фигура звездата с посребрени коси зашемети зрителите. И в двете ревюта към нея се присъедини 51-годишната американска актриса и модел Керъл Алт. Двете са на обща възраст от 132 години.

"Не зная дали е добро или глупаво. Харесва ми да правя това и мога да го правя", заяви Дел`Орфис, говорейки за настоящата си модна кариера. "Смятам, че Америка вероятно е пораснала и приема факта, че съществува огромно количество живот след 50-те. Защото демографски...най-многобройното население е над 50 години", допълни тя. В колекцията на манхатънския дизайнер Норисол Ферари за сезон пролет-лято 2013 г. присъстваха модели, напомнящи на блясъка от 40-те години на миналия век, а Мерилин Монро, Рита Хейуърт и Рита Морено бяха споменати като вдъхновения за ревюто.

Линията на Маримеко беше подчинена на светлата и модерна тема, като Дел`Орфис премина по подиума боса в цветна рокля с дълги ръкави. БГНЕС

Снимка:
Кармен Дел`Орфис дефилира в тоалет на Marimekko за пролет 2013 по време на седмицата на модата Mercedes-Benz в Ню Йорк, 10 септември 2012. Фото: Dario Canatatore/Getty Images for Mercedes-Benz