Започна Седмицата на модата в Ню Йорк

 Започна Седмицата на модата в Ню Йорк За първи път в историята на нюйоркската Седмица на модата откриването се показва пряко в сърцето на града на едно от култовите места в града Таймс скуеър /Times Square/. Четири дефилета ще могат да бъдат видени на огромен екран.

От девет сутринта /16:00 бълг. време/ до следобедните часове, колекциите на Никълъс К, Макс Азрия, Ричард Чаи и по-късно на японския моделиер Тадаши Шоджи се показват на екрана, монтиран на емблематичния нюйоркски площад.

Говорим за премиера, посочи Ендрю Серано /Andrew Serrano/ от Ай Ем Джи Фешън, един от организаторите на Седмицата на модата в Ню Йорк.

След показването им "на живо" дефилетата ще се въртят репортажно на екрана през целия ден.

За седмица повече от триста дефилета и представяния ще се редуват, за да дадат тон на модния сезон пролет - лято 2013. Седмицата на модата продължава от 6 до 13 септември. Десетки дефилета ще бъдат показани пряко и в интернет. Стотина от тях са в центъра Линкълн, другите са разпределени на различни места в големия град. АФП

Снимка:
Ким Кардашиян позира в Lord and Taylor с парфюма `True Reflection` на инициативата Fashion`s Night Out, по време на Седмицата на модата в Ню Йорк. Фото: EPA/PETER FOLEY