Жените мислят повече за мода, отколкото за ласки

Жените мислят повече за мода, отколкото за ласкиЖените мислят за мода по 91 пъти на ден или 30 дни годишно. Това е повече отколкото мъжете мислят за секс.

Старата поговорка, че мъжете мислят на всеки шест секунди за секс е официално опровергана, показват данните, публикувани в списание Sex Research. Средностатистическият мъж мисли за секс средно по 20 пъти, а дамите - два пъти повече. Но, оказва се, че представителките на нежния пол мислят много повече за мода: девет пъти по-често, отколкото за плътски наслади; 91 пъти дневно – това е един път на всеки 11 минути и 23 секунди.

Жените мислят повече за мода, отколкото за ласкиЕкспертът в областта на модата Марк Хейз коментира тези данни. Макар тези цифри да звучат фантастични и преувеличени, изглеждат напълно логични, смята той. За разлика отпреди 15 – 20 години днес модата е станала част от начина ни на живот. Тя е разпространена навсякъде – на рекламните билбордове, в списанията, по телевизията и интернет. Освен това жените започнаха да се обличат по-добре и все повече се интересуват от най-новите тенденции.

На участниците в анкетата е предложено да изчислят колко пъти са мислили за някоя дреха и аксесоар. Резултатите от анкетата показват, че 10% от участващите жени на възраст от 18 до 25 години са мислили за дрехи повече, отколкото за каквото и да било друго. Въпреки очакванията, това не са обувки и чанти, а рокли. БГНЕС