Проф. Любомир Стойков представи новата си книга "Усмивките на модата"

Силвия Тодорова

Проф. Любомир Стойков представи новата си книгаНа официална премиера на 5 юни във „Витоша” Парк Хотел проф. Любомир Стойков представи новата си книга "Усмивките на модата" (Вицове, афоризми и сентенции).

С много чувство за хумор той разказа някои от най-смешните вицове и сентенции от книгата, в което му партнира чаровната водеща – актрисата Деси Бакърджиева. Част от топ моделите на България – Ирен Онтева, Маги Желязкова, Венета Харизанова, Стела Йорданова, Елена Ангелова и Стела Стойкова представиха с реверанс към проф. Стойков специално подготвени за събитието закачливи модели на дизайнерите, носителите на „Златна игла” – Жана Жекова, Албена Александрова и Мариела Гемишева, както и на някои от най-талантливите студенти на проф. Стойков – Христина Иванова, Борислава Каменова и Николай Божилов, който е и автор на илюстрациите в книгата.

Проф. Любомир Стойков представи новата си книгаПроф. Любомир Стойков представи новата си книга

Проф. Любомир Стойков връчи и специална награда за принос към модата от издателска къща „Алма комуникация” с плакет, изработен от скулптура Ставри Калинов. Сред наградените бяха: Мирослав Печев, собственик на „Софсток”, компанията „Кингс Табако”, Виолина Маринова – Председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на банка ДСК, Дора Блек-Хемплер – Управител на „Триумф Интернационал София”, Десислава Монева – Арт директор на галерия „Юзина”, г-н Павел Цветков – собственик на фирма „Квят”, Даниел Бурджиев – главен мениджър на „Криция и Борджи”, г-н Христо Дурчев – изпълнителен директор на „Балкантел” и др. (пълния списък ще намерите във факт листа)

Проф. Любомир Стойков представи новата си книгаПроф. Любомир Стойков представи новата си книга

Премиерата на книгата уважиха и ВИП гости, сред които бяха: Ставри Калинов, Мая Цакова, Валентина Войкова, Нели Рангелова, Йоана Буковска, Людмила Филипова, д-р Ангел Енчев и Теди Велинова, Васил Къркеланов и Ирен Леви, Ваня Тошева, художниците Николай Панайотов и Димитър Свиленов, Румяна Маринова, дизайнерките Аля Милушева, Росица Рангелова със съпруга си и Йорданка Чернаева, както и Весела Тотева и Елин Топузаков. Гостите на събитието имаха възможност да видят модели от последните колекции на Just Cavalli, Triumph, KWIAT, ZA Design, La foi и FEDE fashion studio, както и да получат автограф от проф. Стойков.

Проф. Любомир Стойков представи новата си книгаПроф. Любомир Стойков представи новата си книга

Книгата „Усмивките на модата” (Вицове, афоризми и сентенции) съдържа анекдоти, крилати фрази, сентенции, афоризми и вицове, свързани с модата, красотата и суетата. Включени са мъдрости на чуждестранни и български автори. В отделен раздел са обособени мисли и крилати фрази на Любомир Стойков по същата тематика. В предговора авторът-съставител разглежда спецификата и особеностите на хумора и остроумието на тема мода, облекло, украшения и допълнения. Антологията е своеобразен паноптикум на модния смях – на културата на усмивката и развлечението, на чудатостите в човешката външност и на куриозите в човешкото поведение.

Проф. Любомир Стойков представи новата си книгаПроф. Любомир Стойков представи новата си книга

Автор на манекенската постановка бе Амалия Тинчева, а за перфектния външен вид на моделите се погрижиха професионалистите от „Макс Фактор”, фризьорски салон „Арлет” и холистичен център “Бона Деа”. Официален спонсор на събитието е Corset Superslims. А всички гости с усмивка се насладиха на отбраните вина на „Домейн Пещера” и страхотната торта, осигурена от сладкарници „Неделя”.

Проф. Любомир Стойков представи новата си книгаПроф. Любомир Стойков представи новата си книга

Проф. Любомир Стойков представи новата си книга

Проф. Любомир Стойков представи новата си книга

Проф. Любомир Стойков представи новата си книга

Снимки:

1. Проф. Любомир Стойков с книгата „Усмивките на модата”
2. Петя Велкова представя бански костюм на Triumph
3. Юлия Юревич представя модел от последната колекция очила на KWIAT
4. Ирен Онтева представя модела „Цветно намигване” на дизайнерката Жана Жекова.
5. Маги Желязкова представя модела „Гарванов Ренесанс” на дизайнерката Албена Александрова.
6. Никол Станкулова представя модел на Just Cavalli
7. Гергана Малкоданска представя модел на дизайнерката Зорница Първанова –ZA Design
8. Гергана Стоянова представя модел на дизайнерките Вяра Станчева и дъщерите й Деница и Мария Станчеви – „Ла Фоа”

9. Юлия Юревич представя модел на дизайнерката Вяра Георгиева – Fede fashion studio.
10. Стела Йорданова представя модела „Усмивка” на младата дизайнерка, студентка в НХА – Христина Иванова.
11. Елена Ангелова представя модела „Усмивката на слънцето” на младата дизайнерка, студентка в НХА – Борислава Каменова.
12. Проф. Любомир Стойков заедно с топ моделите от ревюто
13. Стела Стойкова представя модела „Неокласик” на дизайнера Ники Божилов.
14. Венета Харизанова представя модела „Черното с червените ябълки” на дизайнерката Мариела Гемишева.

Фото: © Антон Марков

Четете повече във Fashion Lifestyle Magazine