Карл Лагерфелд събра елита в градините на Версай

Теодора Денева

Карл Лагерфелд събра елита в градините на ВерсайТъй като някои от най-бляскавите дами в света усилено се подготвят за предстоящия филмов фестивал в Кан, Карл Лагерфелд отново показа, че е една крачка напред в играта с червения килим.

Знаменитият дизайнер успя да обърне вниманието на елита към себе си. Сред френски разкош и безспорен шик Лагерфелд потопи гостите на Versailles Palace в епохата на Барока, представяйки новата си круизна колекция за марката Шанел. От поканените ВИП гости на събитието се откроиха звезди като актрисата Тилда Суинтън, Ванеса Паради, стилистът Хайдер Акерман. "Дворецът е идеалното място за Шанел, не би могъл и да си представиш нещо по-добро", споделя Ванеса Паради.

Моделът Cara Delavigne откри модното шоу в кадифена бледо синя рокля. След нея веднага започна да се усеща "урокът по Барок" на Шанел. Манекенки с перуки а ла Мария Антоанета и муселинови рокли в искрящо бяло и пастелни цветове дефилираха около фонтаните. Красивите бродерии, тежките поли, вратовръзките с флорални мотиви, къдрите, лакът за коса и коприната, като че ли засилваха ефекта на андрогония.

Карл Лагерфелд събра елита в градините на Версай

Колекцията включва и плисирани поли с висока талия и силно разкроени в долната част, костюми с бродирани златни рози и твърда шал яка, сака с цепки на маншетите, от които се подават пищна дантела, широки панталони и пола-панталони. Карл Лагерфелд събра елита в градините на ВерсайГолемите обеци с перли и лентите с кристали на врата са неизменна част от колекцията.

Този средновековен въздух обаче беше издухан от ярки маратонки със златиста платформа, поредното доказателство, че от Лагерфелд може да се очаква всичко.

 

Снимки:

1. - 3. Модели от круизната колекция на Калр Лагерфелд за марката Шанел, представени по време на модното шоу във Версай

Фото © JACQUES BRINON — AP Photo