Авангардни материи в зимната колекция на дизайнерката
Зорница Първанова

Силвия Тодорова

ДИЗАЙНЕРКАТА ЗОРНИЦА ПЪРВАНОВАПоследната зимна колекция на дизайнерката Зорница Първанова и модна къща ZA Design е вдъхновена от контраста между авангардните материи и цветовете екрю и черно. Облеклата са изтънчени и в същото време провокативни. Предназначени са за онези силни и обаятелни жени, които обичат модата и експериментите. Със своите тоалети дизайнерката предлага на жената индивидуалност за различните моменти от ежедневието. Два са основните принципи на Зорница Първанова, спазени и в тази колекция, а именно – дрехата да е носима, но забележима.

Финес и авангардност се преплитат в разнообразните комбинации на вечното черно и зимното екрю. Материите са: тафта, жарсе, тюл, дантела, естествена кожа с косъм, щраусови пера и плетиво. Колекцията залага на необичайното комбиниране на материи  и особени конструкции – транспарантен винил с дантела в „лолитска” рокля, кожа-фризе в обемна мини пола, натурално ленено трико в туника с екстравагантен колан, който подчертава и раменете.

Множеството текстури са използвани по различен начин, за да подчертаят женствеността и характера на бъдещите си притежателки. Флоралният елемент се прокрадва в част от дрехите под различна форма – в дантелите, коланите, в самите конструкции, както и в допълнителните аксесоари – воалетки и шапки.

ДИЗАЙНЕРКАТА ЗОРНИЦА ПЪРВАНОВА

„Понякога само един детайл е достатъчен да те превърне в модна икона. Затова и множеството аксесоари – чанти, колани, ръкавици, шапки, маншони, кожени наметки, гети, бижута – са отличителен белег на визиите, създавани от ZA Design, включително и при тоалетите от тази колекция. Стремим се впечатлението, което оставят, облечените от нас хора, да е запомнящо се, провокативно и модерно.” Споделя дизайнерката Зорница Първанова.

ДИЗАЙНЕРКАТА ЗОРНИЦА ПЪРВАНОВАДИЗАЙНЕРКАТА ЗОРНИЦА ПЪРВАНОВА

ДИЗАЙНЕРКАТА ЗОРНИЦА ПЪРВАНОВАДИЗАЙНЕРКАТА ЗОРНИЦА ПЪРВАНОВА

 Снимки:

1. - 6. Модели на дизайнерката Зорница Първанова, показани по време на ревю на церемонията по награждаването на най-елегантните българи за 2011 г. "БГ Модна икона"

Фото: © Божидар Марков

Четете повече във Fashion Lifestyle Magazine