Необходимите модни аксесоари за хладните дни

Необходимите модни аксесоари за хладните дни Шалът, шапката и ръкавиците са едни от най-използваните модни аксесоари, не само защото обогатяват имиджа, но и защото ни топлят.

Трудно е да се стигне до правилния избор в морето от прекрасни и разнообразни модели. Вълнена или кожена шапка, от естествена или изкуствена кожа, дълги или къси ръкавици, пъстри или едноцветни, с пръсти или без - на вас остава да се спрете на точния избор като го съчетаете с палтото, обувките и чантата.

Добрият тон казва, че дамите никога не трябва да свалят шапката, шала и ръкавиците, дори и когато се здрависват. Затова, ако не ви е прекалено топло, може да ги използвате и като моден аксесоар и в затворено пространство.

Шапката трябва да изберете според формата на лицето си, а също така и според палтото или якето, което възнамерявате да носите. За момичетата и младите жени вълнената шапка е добър избор и остава впечатление на спортно-елегантна дама. Тази година популярно е карето, както и едноцветните изделия от различна материя. Шубите вече не се носят само от възрастните дами. Вече може да ги намерите на всяка крачка, в разнообразие от цветове и от естествена и изкуствена кожа.

Необходимите модни аксесоари за хладните дни През последните години шалчетата станаха неизбежен аксесоар в зимните дни. Съществуват обаче няколко правила, с които трябва да се съобразите при комбинирането им с дрехите. Ако палтото ви е дебело трябва и шалът да е дебел, ако палтото ви е по-тънко и елегантно и шалът трябва да е такъв. Тази година много модерни са шапка-шал, т.е. две в едно и шапка и шал. Има ги в изобилие, от спортни до елегантни. Трябва добре да се помисли, преди да се купи подобна шапка, защото не на всички отива и не с всяка дреха.

През зимата носете си ръкавиците в чантата или в джобовете си. Тази година отново са на мода онези само с палец, с рязаните пръсти, както и дългите до лакти. Ако сте се решили за кожени ръкавици, трябва да ги съчетаете с елегантно палто. Сами трябва да решите дали те ще са дълги или къси. БГНЕС

Снимки:

1. - 2. Модели на Ephos