Николай Божилов и Георги Стоилов обраха наградите на
OFF FASHION Kielce 2011

Младите и талантливи наши дизайнери Георги Стоилов и Николай Божилов спечелиха първо и второ място на престижния международен моден конкурс OFF FASHION Kielce 2011 в Полша.

Десетото юбилейно издание, с тема"Afterlife – c.d.", се състоя на четвърти и пети ноември. В него взеха участие близо 139 модни дизайнери, студенти и ентусиасти от Полша, България, Чехия, Словакия и Австрия.

Николай Божилов и Георги Стоилов обраха наградите на OFFFASHION Kielce 2011

Георги Стоилов спечели първото място с колекцията "Луи 2014". Основната идея на колекцията му е да върне към живот една отдавна отминала епоха. Изборът на спортна визия, съчетана с кралски елементи от епохата на Краля-слънце е продиктуван от желанието тази линия да съчетава масовостта на подобен род продукт с уникалността и луксозното изпълнение на кралските символи. Наградата от 10 000 злоти и статуетка му връчи лично кмета на града.

Николай Божилов и Георги Стоилов обраха наградите на OFFFASHION Kielce 2011Николай Божилов и Георги Стоилов обраха наградите на OFFFASHION Kielce 2011

Втора награда от 5000 злоти, както и две специални награди бяха присъдени на Николай Божилов за колекцията "ДНК". Награда на френското списание Paris Planet Fashion и специална диплома връчиха на Николай председателя на журито Mariusz Przbylski и дизайнерите Paprocki и Brzozowski. Концептуалната колекция е вдъхновена от ДНК молекулата. Моделите съвместяват високотехнологичен материал и ръкоделие, като обединяват естетическите норми от миналото и настояще за да създадът нови такива за бъдещето.

Николай Божилов и Георги Стоилов обраха наградите на OFFFASHION Kielce 2011Николай Божилов и Георги Стоилов обраха наградите на OFFFASHION Kielce 2011

България бе представена в конкурса от студентите магистърска степен от Национална Художествена Академия, специалност "Мода"- Георги Стоилов, Николай Божилов, Глория Иванова с колекция "Memories in Black&White" и Ина Чокова с колекция "Вода". НХА изпрати официално своите възпитаници, с необходимата морална и финансова подкрепа.

OFF FASHION Kielce 2011 се проведе в рамките на два дни. В първият ден на OFF FASHION Kielce 2011 премина полуфинал, на които всеки дизайнер представи колекция от четири модела и журито определи само 20 колекции, които да продължат напред. Финала се състоя в огромната зала на културния център в Келце, където се събраха около 500 гости. Журито на конкурса се състоеше от петнадесет модни професионалисти- дизайнери, стилисти, модни редактори и професор по мода.

Снимки © Николай Божилов, OFF FASHION

1. Наградените Георги Стоилов и Николай Божилов със своите модели

2. - 3. Модели на Георги Стоилов

4. - 5. Моделите на Николай Божилов, с които печели второ място на престижния международен моден конкурс OFF FASHION Kielce 2011